Ontwikkeling Burggraven weer een stap dichterbij

Ommen – De gemeente Ommen en Ter Steege Bouw Vastgoed hebben onlangs een overeenkomst getekend. In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de nieuwe plannen op de huidige locatie van onder andere de oude Hema. Het nieuwbouwplan ‘Burggraven’ bestaat uit de ontwikkeling en realisatie van vijftien appartementen, zeven stadswoningen en een commerciële ruimte.

Hans ter Steege, van Ter Steege Bouw Vastgoed. Foto: Ter Steege Bouw Vastgoed

De gemeente Ommen heeft besloten medewerking te verlenen aan de sloop van het voormalige Hema-pand, en het voormalige restaurant Dinges om deze geschikt te maken voor de nieuwbouwplannen. De overeenkomst werd, vanwege de Corona-maatregelen, geheel op afstand getekend door Wethouder Bart Jaspers Faijer namens de gemeente Ommen, en directeur Hans ter Steege namens Ter Steege Bouw Vastgoed.

Diversiteit

‘Burggraven’ is een ontwikkeling welke zich kenmerkt door verschillende woningtypes. Het voornemen is om kleinere appartementen in de Brugstraat te realiseren, royale appartementen aan de Vechtkade en stadswoningen richting de Pr. Julianastraat. Naar een invulling voor de commerciële ruimte wordt nog gezocht.

Wethouder Bart Jaspers Faijer. Foto: gemeente Ommen.

Bestemmingsplan

De bestemmingsplanprocedure gaat naar verwachting binnenkort van start. De planning is om aan het einde van 2021 in verkoop te gaan. Aan belangstelling is op dit moment geen gebrek; er hebben op dit moment al meerdere gegadigden interesse getoond in het project. Bij een snelle verkoop kan begin 2022 begonnen worden met de sloop van de bestaande panden.