Ondernemers en sporten centraal bij eerste Bissingh dag

Ommen – Het centrum van Ommen stond vandaag weer in het tekenen van ondernemen en sport. De 112 leden telende Ondernemers Vereniging Ommen (OVO) organiseerde samen met de Stichting Ommer Bissingh Evenementen de ‘Ondernemers dag’. Rondom het Kerkplein lieten lokale ondernemers zien wat zij allemaal in hun mars hebben. De bedrijven presenteerden er hun vakmanschap en diensten.

De meest opvallende vertoning was de nieuwe Tatra vrachtwagen voor het zandvervoer van de Dunnewind Groep. Ook zonnepanelen en warmtepompen waren een gespreksonderwerp, net zoals milieu in het algemeen. De brandweer was aanwezig met de rookcontainer, en gaf informatie over preventie.

Op de Markt, Vechtkade en Hessel Mulertbrug stonden verschillende kraampjes voor de braderie. Op het marktplein zelf gaf Dansstudio 85 tal van demonstraties op het grote podium. Op het parkeerterrein naast het Oude Gemeentehuis was een lasergame arcade opgebouwd, en voor het Vechtpodium konden krachtpatsers bij touwtrekvereniging Horsman laten zien hoeveel kilo’s ze echt konden trekken.

Op het Vrijthof werd er beachvolleybal gespeeld op twee velden die er speciaal voor vandaag werden gerealiseerd. De teams speelden tegen elkaar in een poule fase, en daarna in enkele finales. Tussen door werd een van de velden gebruikt voor demonstraties door sportvereniging Emsland. Op het grasveld bij de Vecht werd er gevoetbald. Vanavond sluit de band Broadway de eerste Bissinghdag af op het podium op de Markt. Op het Kerkplein staat dan Settle Down, en bij de Varsenerpoort Squere Project.