Ondanks stormachtig weer gaat carnavalsoptocht Piepenplassers gewoon van start

Piepenplas/Vilsteren – Dat Piepenplassers zich niet druk maken om regen en wind bleek vanmiddag wel. Tal van andere carnavalsoptochten in de provincie konden niet doorgaan in verband met de weersomstandigheden die gepaard gaan storm Ellen. Desondanks achtte de organisatie het wel verantwoord om de optocht in Piepenplas door te laten gaan. En hoewel het zo hard waaide dat de regen niet alleen van boven kwam was de traditionele optocht in Piepenplas, in het normale leven Vilsteren, weer een groots feest.

De optocht ging rond half twee van start en maakte drie rondjes om de kerk. De route heeft een lengte van krap 800 meter, wat betekende dat alle deelnemers er met passen en meten net op kunnen, en dat er voor alle bezoekers altijd wat te zien was. Aan de optocht deden naast de praalwagens ook grote en kleine groepen, en daarnaast zelfs individuen of duo’s mee. Ondanks het grauwe weer stond het publiek net zoals voorgaande jaren rijen dik langs vrijwel de gehele route.

De deelnemers worden beoordeeld door een jury op zes punten, waaronder op het carnavaleske; de mate waarin het onderwerp met carnaval heeft te maken. En daarnaast natuurlijk onder meer op de originaliteit en de presentatie. De prijsuitreiking is aan het einde van de middag. Aansluitend aan de optocht van vanmiddag eindigen de feesten in de grote tent op de Tip.