Ommer mantelzorgers in zonnetje gezet

Ommen – Vandaag, op de Dag van de Mantelzorg, worden mantelzorgers in Ommen bedankt. Mantelzorgers zijn mensen die hulp bieden aan een familielid, vriend, buur of kennis. Dat vaak langdurig en onbetaald. Een vrijwilliger kan de keuze maken om wel of geen zorg te bieden, maar dat is voor een mantelzorger meestal onmogelijk. Het zijn vaak echtgenoten of gezinsleden. Dankzij de hulp van mantelzorgers is vaak minder, of soms zelfs helemaal geen thuiszorg nodig.

Elk jaar krijgen de mantelzorgers in de gemeente Ommen een waardering. Normaal gesproken kan er worden gekozen uit bijvoorbeeld een uitje, etentje of een cadeaubon. “Door corona was dat dit jaar helaas niet mogelijk. Daarom is er gekozen om enkel een cadeaubon te doen. Het gaat dan om een VVV-bon van 50 euro”, aldus wethouder Ko Scheele. De bon werd aangevraagd door 145 mantelzorgers in Ommen.

Wethouder Bart Jaspers Faijer (l.) bracht persoonlijk de waardering bij de familie Soer. Foto: Gemeente Ommen.

Wethouder Bart Jaspers Faijer overhandigde vandaag persoonlijk twee waarderingen aan mantelzorgers. De overige waarderingen worden door het projectteam en vrijwilligers bij de mantelzorgers thuisbezorgd. Wethouder Jaspers Faijer uit veel waardering voor mantelzorgers: “Mantelzorg is belangrijk en vaak ook zwaar. We mogen de hulp van mantelzorgers niet als vanzelfsprekend zien. In deze tijd heeft mantelzorg nog iets extra’s, omdat niet alles kan en niet alles mag. De waardering voor mantelzorgers is daarom zeer op zijn plaats. Met deze blijk van waardering willen we laten zien dat hun werk belangrijk is voor de Ommer samenleving.”

Rotaryclub

Ook de leden van de Rotaryclub Ommen-Dedemsvaart hebben vandaag de mantelzorgers een hart onder de riem gestoken. Maar liefst 1.600 koeken werden bezorgd bij de diverse verzorgingshuizen in de regio. “We zien helaas dat de Corona besmettingen in onze regio de laatste tijd weer flink zijn opgelopen en daarmee is de druk op de zorgmedewerkers ook weer extreem hoog”, aldus Annemieke Biert namens de Rotaryclub. “Omdat we natuurlijk vierkant achter de zorgmedewerkers staan wilden we hen verrassen met een lekker cadeau”.

Foto: Rotaryclub Ommen – Dedemsvaart

Voor de actie van de Rotaryclub werd samengewerkt met Koekbakkerij Nanning in Dedemsvaart. “Eigenaresse Jolanda Nanning was gelukkig ook meteen enthousiast en heeft haar medewerking toegezegd. Gisteren zijn er 1.600 oude wijven koeken voor deze actie gebakken en die zijn vanmorgen door onze leden bij de diverse instellingen in het Vechtdal bezorgd. Het was heel leuk om te doen en de actie werd door de medewerkers van de instellingen ontzettend gewaardeerd”, aldus Biert.