Ommer jeugd maakt kennis met nieuwe sporten tijdens Nationale Sportweek

Ommen – Basisschoolkinderen van groep 3 tot en met groep 8 maakten vanmiddag kennis met nieuwe sporten. In het teken van de NOC*NSF Nationale Sportweek konden zij vanmiddag kosteloos een nieuwe sport proberen. Er kon worden deelgenomen aan workshops atletiek, hockey of BMX op het Sportpark Westbroek. De Nationale Sportweek is vanaf vrijdag 20 september tot vrijdag 27 september.

De Nationale Sportweek heeft als thema ‘Sporten doet iets met je’. Verdeeld in groep 3 tot en met 5 en groep 6 tot en met 8 maakten de scholieren vanmiddag tijdens de workshops georganiseerd door ACO, FCC de Bissinghcrossers en Mixed Hockey Club Ommen kennis met hun respectievelijke sporten. Sporten is volgens wethouder Ko Scheele erg belangrijk. “Ommen staat bekend om haar sportiviteit en goede accommodaties, zoals de nieuwe atletiekbaan. Het is mooi om speciaal voor kinderen dan extra aandacht te hebben, en hen de mogelijkheden te geven om verschillende sporten te proberen.” Met sporten zoals bijvoorbeeld BMX’en zullen de basisschool scholieren normaliter geen kennis maken. “Het is goed dat ze eens wat anders proberen dan bijvoorbeeld alleen voetbal.” Zelf verzorgd de sportwethouder deze week ook een basketball clinic.

Bij de aftrap van de sportweek afgelopen vrijdag was er een tennistoernooi voor leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 op het sportpark. De winnaars hiervan nemen het aankomende vrijdag op de laatste dag van de sportweek op tegen de winnaars van andere toernooien in de omgeving. De scholieren uit Hardenberg doen in ieder geval al mee, en mogelijk ook die van Dalfsen. Zij spelen dan voor de ‘Vechtdal trofee’.