Ommer Bissingh zet kidsdag eerder stop in verband met warmte

Ommen – De organisatie van de Ommer Bissingh heeft in verband met de warmte de Kidsdag eerder stopgezet. “Het is gewoon te warm”, aldus de organisatie. Het KNMI heeft code oranje afgekondigd voor ‘extreme hitte’. In verband met de verwachte temperaturen werden de tijden van de kleedjesmarkt op het Vrijthof eerder al aangepast. Om één uur vanmiddag liet de organisatie weten te hebben besloten om te gaan opruimen. De activiteiten zouden aanvankelijk tot vijf uur duren. De finale van de The Voice of Ommen op het Kerkplein gaat wel volgens planning door, en start om twee uur.

Erik Volkers presenteerde de ‘Fiets je eigen Shake Quiz’ op het Kerkplein.

Kids

Deze tweede Ommer Bissingh dag staat in het teken van kinderen en gezond eten. De dag ging vanmorgen rond acht uur van start op het Vrijthof. Daar was tot één uur vanmiddag een gratis kleedjesmarkt. Op het Kerkplein iets verderop werd door Erik Volkers de ‘Fiets je eigen Shake Quiz’ gepresenteerd. Kinderen konden met de quiz fruit verzamelen, om vervolgens hun eigen smoothie te maken met een bijzondere blender fiets. Op het podium ernaast liet TV-kok Pierre Wind de kinderen kennis maken met verschillende soorten smaken tijdens zijn kookworkshops.

In de Kerkstraat was net zoals vorig jaar door de Stichting Prikino het ‘blote voeten pad’ opgezet. Daar mocht men met de ogen dicht door bakken gevuld met bijzondere ondergronden. Van ongekookte macaroni tot gekookte spaghetti, en van kunstgras tot hooi. Hoewel het voor de meeste kinderen toch nog een beetje te spannend was de ogen gesloten te houden, waagden ook enkele volwassenen zich eraan. De stichting organiseerde verderop op de Poffert ‘Fashion Art Couture’ lessen, waarbij de jeugd werd omgetoverd tot een kok. Op de Markt konden de jongelingen alles leren over suiker, en hun eigen servies stippen bij Tante Matroes.

TV-kok Pierre Wind schilt op een creatieve manier een verfrissende appel.

Bij de CaMo & Friends 4 SMA winkel op de hoek van de Brugstraat en Kruissstraat werd er voor een bedrag van twee euro geschminkt. Voor de winkel lagen twee kleurplaten van elk twee meter lang. Iedereen mocht deze inkleuren, waarna deze vanmiddag bij de Voice of Ommen zullen worden geveild. De opbrengst hiervan gaat naar de actie van de vriendengroep (https://sma.spieractie.nl/team/camo-friends-4-sma). In de Varsenerstraat was er straattheater en werden er kindervoorstellingen opgevoerd.

De Bissingh dag wordt vanavond afgesloten met muziek. Op het grote podium op de Markt zal vanaf negen uur Starstruck optreden. Op het Kerkplein staat dan Ambush, en bij de Varsenerpoort draait een DJ.