Ommer Bissingh uitgeluid na tweedaags blaasorkesten festival

OMMEN – De Ommer Bissingh van 2018 is vanavond afgesloten met het uitluiden van de Bissingh bel. Dit gebeurde kort na half zes door burgemeester Hans Vroomen en het volledige bestuur van de Stichting Ommer Bissingh Evenementen. De burgemeester sprak zijn dank uit voor alle betrokken vrijwilligers.

Burgemeester Hans Vroomen en het bestuur van de Stichting Ommer Bissingh Evenementen luidde de Bissingh uit.

Twee weken terug was de laatste ‘reguliere’ Bissingh dag. Die avond trad Gerard Ekdom op. Toen blikte de Ommenaar terug naar de voorgaande vijf weken. Volgend jaar zal de Bissingh op maandag 8 juli weer worden ingeluid, met de dag daarna de eeuwenoude traditionele jaarmarkt.

De blaasorkesten traden op tussen het publiek.

Blaasorkestenfestival

Vandaag en gisteren stonden in het teken van het laatste evenement van de Ommer Bissingh, een tweedaags blaasorkesten festival georganiseerd door het Flater Pret Orkest. Gisteren speelde 7 orkesten verspreid door de stad en vandaag 12 stuks. De orkesten speelden op de Markt, het Kerkplein en de Varsenerpoort. Echte podia zijn er daar niet, de orkesten staan altijd tussen het publiek. Het publiek is de jury en de deelnemers moeten hun dan ook inpakken. “Het is ook geen echte competitie.”, aldus Martin Veurink van het Flater Pret Orkest. “De orkesten zien het spelen op zich al als een beloning. Wie het beste overkomt op het publiek is de winnaar. Die hoeft niet muzikaal het beste te zijn. De sfeer is gemoedelijk.”

De blaasorkesten traden op tussen het publiek.

De Blaasbalgen uit Leidschendam wonnen vandaag, met op de tweede plek de Heu’jschudders uit Lemelerveld en een derde plek voor De Eierjongens uit Winterswijk. Gisteren was de eerste plek gedeeld voor Bloaskapel Pardoes uit Zwolle en Dweilorkest Dinges uit Emmen. Toen was de derde plek voor Tjonge-Tjonge uit Deventer.

De Blaasbalgen uit Leidschendam wonnen vandaag.