Ommer Bissingh uitgeluid met tweedaags blaasorkesten festival

Ommen – De Ommer Bissingh van 2022 is vandaag afgesloten met het uitluiden van de Bissingh bel. De bel werd aan het einde van de middag geluid door burgemeester Hans Vroomen en Bissingh voorzitter Dick Dunnewind. Zowel Vroomen als Dunnewind spraken hun dank uit voor de inzet van alle betrokken vrijwilligers. Dunnewind deed ook een oproep aan mensen om zich aan te melden als vrijwilliger.

Blaasorkesten festival

Vandaag en gisteren stonden in het teken van het laatste evenement van de Ommer Bissingh, een tweedaags blaasorkesten festival georganiseerd door het Flater Pret Orkest. Na twee jaar stilte klonken verspreid door het centrum weer de blaas- en slaginstrumenten. Echte podia zijn er niet, de orkesten staan altijd tussen het publiek. Het publiek is de jury en de deelnemers moeten hun dan ook zien in te pakken.

De eerste dag werd gewonnen door het dweilorkest de Bruggebloazers uit Balkbrug. De tweede prijs ging toen naar Dûvels Geweld uit De Lutte, en de derde prijs naar Dweilorkest Dinges uit Emmen. Vandaag ging de eerste prijs naar de Deurbloazers uit Deventer. De tweede prijs was voor Bloaskapel de Heujschudders uit Lemelerveld, met op de derde plaats het Dweilorkest Dinges uit Emmen.