Ommer Bissingh afgesloten met derde ‘mannendag’

Ommen – De Ommer Bissingh woensdagen zijn dit jaar afgesloten met de derde ‘Meer voor mannen’ dag. De voorgaande edities waren zo’n succes dat enkele onderdelen als gevolg van de beschikbare ruimte, of liever het gebrek aan ruimte, naar andere plekken in het centrum moesten worden verplaatst, maar alles nog wel binnen loopafstand. Zangeres Maan de Steenwinkel zou vanavond de Bissingh feestavonden afsluiten met een optreden op de Markt, maar moest eerder vandaag afzeggen wegens stemproblemen. Tony Junior, de vriend van Maan, treedt vanavond als vervanger op. Hij stond eerder al op festivals zoals Tomorrowland, Dance Valley en Mysteryland. Samen met een DJ-team en de Vrienden van Ommen staan zij vanaf 21:00 op het grote podium op de Markt. Tegelijkertijd staan The Radiators op het Kerkplein, en bij de Varsenerpoort zorgen DJ’s voor muziek.

Vanaf tien uur vanmorgen tot vijf uur vanmiddag werden het Kerkplein en het Vrijthof omgetoverd tot een bijzondere outdoor showroom. Oude, nieuwe en bijzondere voertuigen stonden er opgesteld. Tegen een bult zand had Dakar rally deelnemer Harry Oosting de meest opvallende verschijning geparkeerd, een Nissan rally pick-up. Een gewilde attractie voor de jongere bezoekers, een echte wedstrijd auto immers.

Rijden Zonder Invloed

Tussen het Kerkplein en het Vrijthof konden bezoekers ondervinden hoe het is om onder invloed van alcohol of drugs deel te nemen aan het verkeer. Niet echt natuurlijk, maar virtueel. In een ‘3D- tripping simulator’ konden bezoekers in een Virtual Reality-wereld met een Oculus Rift bril op een veilige manier ervaren dat alcohol, drugs en verkeer niet samengaan. De actie maakt deel uit van de campagne ‘Rijden Zonder Invloed’, waarin aandacht wordt gevraagd voor de gevolgen van het rijden onder invloed van alcohol, drugs en zware medicijnen.

BBQ

De BBQ wedstrijd kreeg een nieuwe plaats en verhuisde naar de Markt en Vechtkade. Daar presenteerden de bewezen topteams uit het wereldje van de hete kolen hun creaties voor de jury. Een team van de Big Green Egg stond klaar om tips, tricks en demonstraties te geven aan geïnteresseerden. Ook werd er een workshop gegeven door een professionele chef. De Varsenerpoort was het decor voor een bierplein met bier van een verschillende brouwerijen. Waaronder natuurlijk ook het Leliebier van de Ommer molen, en ook een speciaal Bissinghbier.

In de ‘Hart van CaMo’ winkel aan de Brugstraat kon men behulp van een ‘greenscreen’ oude tijden herleven. Voor een vergoeding kon men op de foto voor het groene scherm, en later een afdruk kopen met een zelfgekozen achtergrond.