Ommenaren brengen taartjes en kaartjes naar eenzame plaatsgenoten

OMMEN – Zo’n honderd Ommenaren zijn vandaag met gebak en een kaart op bezoek gegaan bij eenzame Ommenaren. De actie wordt georganiseerd door de stichting Evenmens Ommen in het kader van de landelijke Week tegen Eenzaamheid, in Ommen ook wel de Week van de Ontmoeting genoemd.

Een deel van de Ommenaren die langs gingen bestonden uit dertig leerlingen van het Vechtdal College, die een bezoek brachten aan het Zorgcentrum Oldenhaghen, en de wethouders Ko Scheele, Leo Bongers en Bart Jaspers Faijer, die namens het college de wijken in gingen. Allen brachten zij twee taartjes en een kaartje mee. De taartjes werden mogelijk gemaakt door Bakkerij van der Most.

Foto: Evenmens

De organisatoren, Janny Broekhuis van Evenmens Ommen en Silke Schuurman van WijZ Welzijn Ommen, kijken terug op een geslaagde actie. De reacties van de bezochte mensen waren heel enthousiast. “Zo leuk dat iemand op de koffie komt en de tijd neemt voor een leuk gesprek.” vertelde een van hen.

Ook morgen loopt de actie nog. Dan zal opnieuw een groep inwoners eenzame Ommenaren een taartje en een kaartje komen brengen. De landelijke Week tegen Eenzaamheid duurt tot en met komende zaterdag.