Ommenaren brengen gebakjes naar eenzame plaatsgenoten

Ommen – Vandaag en morgen is in Ommen de ‘gebakjesactie’. Burgemeester Hans Vroomen en wethouders Ko Scheele, Leo Bongers en Bart Jaspers Faijer deden hier vandaag aan mee. Van 1 tot en met 8 oktober is het de landelijke week van de Eenzaamheid, in Ommen wordt dit de ‘Week van de Ontmoeting’ genoemd. Een week waarin speciale aandacht wordt gevraagd voor mensen die zich regelmatig alleen voelen. Mensen die niet zo vaak bezoek krijgen, en weinig gezelligheid om zich heen ervaren. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om familie of vrienden om zich heen te hebben. “Ontelbaar veel mensen in Nederland, jong én oud, voelen zich regelmatig eenzaam.”

Burgemeester Hans Vroomen (l.) en Jeanette Donken (m.) van Evenmens bracht een bezoek aan mijnheer Hallink (r.). Foto: Jeanette Donker

Gebakjesactie

Na het succes van vorig jaar hebben WijZ welzijn, Evenmens Ommen en de Lions Club Ommen de handen opnieuw ineengeslagen om vandaag en morgen een gebakjesactie mogelijk te maken. Tijdens deze actie kunnen mensen een gebakje aanvragen om mee te nemen bij een bezoekje aan iemand die vaak alleen is en weinig sociale contacten heeft. Mocht men zelf niemand weten om te bezoeken heeft Evenmens ook een lijst met adressen van mensen die zo’n bezoekje op prijs stellen.

Er werden vooraf zo’n 440 gebakjes besteld die door Bakkerij ten Brinke worden gemaakt; die er ook voor zorgt dat de gebakjes op de betreffende dag opgehaald kunnen worden. Burgemeester Hans Vroomen bracht vanmorgen samen met Jeanette Donken van Evenmens een bezoekje aan mijnheer Hallink. “Het was een mooi en inspirerend gesprek”, aldus Vroomen.