Ommenaren Albert (91) en Maria (86) vieren 60-jarig huwelijk

Ommen – Albert Schuttert en Maria Timmerman vierden gisteren hun diamanten huwelijksjubileum. De inmiddels 91-jarige Albert en 86-jarige Maria traden op woensdag 23 september 1959 in het huwelijk. Beide zijn geboren Ommenaren. Albert werd geboren in Varsen in een gezin met een jongere zus. Maria werd in Ommen zelf geboren in een gezin met twee broers en vier zussen; ze is het vierde kind van het gezin. Het stel kreeg drie zonen en één dochter, en heeft vijf kleinkinderen. Burgemeester Hans Vroomen kwam het echtpaar vanmiddag thuis in het Zorgcentrum Oldenhaghen feliciteren. Het paar had gisteren een feestje met familie, vrienden en buren in de recreatiezaal van het zorgcentrum. Het echtpaar kreeg gisteren ook een schriftelijke felicitatie van het Koninklijk paar vanaf paleis Noordeinde.

Albert Schuttert (l.) en Maria Timmerman (m.) ontvingen vanmiddag felicitaties van burgemeester Hans Vroomen.

Albert en Maria leerden elkaar kennen bij de jeugdvereniging van de kerk. Na zo’n anderhalf jaar verkering te hebben gehad trouwden zij met elkaar in het gemeentehuis van Ommen. Albert werkte zijn hele leven als veehouder. In 1983 begon hij samen met zoon Johan een maatschap. Maria werkte een tijdje achter de bar bij café Weertman -het huidige Flater- waar haar tante toen uitbaatster van was. Het bruidspaar vierde hun bruiloft ook in dat café. Daarnaast deed Maria huishoudelijk werk bij mensen. Zo’n 10 jaar geleden verhuisde het stel naar de Naald in Ommen, sinds ongeveer 2 jaar wonen ze in de Oldenhaghen.

Maria breit graag als hobby. Albert was altijd erg betrokken bij muziekvereniging Soli Deo Gloria, maar vindt het jammer dat hij dit nu niet meer kan doen. Zijn zicht wordt de laatste jaren steeds minder. Zijn vrouw hielp hem tot voor kort met het lezen van de krant, maar sinds een paar dagen heeft hij een digitaal vergroot apparaat en kan hij weer zelfstandig de krant lezen. Albert is tegenwoordig ook steeds meer afhankelijk van een rollator, maar is nog wel relatief mobiel. Hij gaat ook graag nog met zijn scootmobiel naar de markt op dinsdag.