Ommenaar Richard Veurink begint online platform voor verkoop vakantiewoningen

Ommen – Nadat in 2018 de eerste aanzet werd gegeven is Richard Veurink begin dit jaar vanuit Ommen het bedrijf RecraHome gestart. Met dit online platform moet het voor verkopers en kopers van vakantiewoningen in Nederland makkelijker worden om met elkaar in contact te komen. Hoewel de 44-jarige Veurink al jaren met plezier in de recruitmentbranche werkt wilde hij er graag iets naast gaan doen. Als geboren Ommenaar sprak de recreatiebranche hem altijd al aan. Toen hij scholier en student was had hij bijbaantjes bij een camping en bungalowpark in de regio.

Veurink kwam met het idee voor de website toen hij zelf op zoek ging naar een vakantiewoning. “Toen we zelf eens aan het kijken waren naar een vakantiewoning kwamen we erachter dat het online aanbod van vakantiewoningen versnipperd is op verschillende websites, en dat dit een enorm ingewikkelde zoektocht is. Er is namelijk niet één online platform met een landelijk aanbod. Maar allerlei websites die een andere activiteit als belangrijkste hebben, zoals het aanbieden van reguliere woningen of vakantiehuizen voor verhuur”, aldus Veurink.

Richard Veurink voor één van de bungalows die via zijn website wordt aangeboden.

“De enige manier om alle vakantiewoningen in beeld te krijgen, bleek naar een vakantiepark rijden, daar rondwandelen, en er zo achter komen wat er allemaal te koop is. Om hier verandering in aan te brengen is RecraHome opgericht.” Met zijn platform hoopt Veurink dit hele proces voor zowel koper als verkoper makkelijker te maken. “Als verkoper heb je eindelijk een online platform met een landelijk bereik, en nemen we je woning gratis mee in onze (online) marketing. Als koper kun je via onze site makkelijk thuis met een wijntje op de bank het aanbod door heel Nederland bekijken.”

Dat de activiteiten van RecraHome aansluiten op een behoefte in de markt blijkt wel uit het feit dat inmiddels vele particulieren, maar vooral ook makelaars en vakantieparken, hun vakantiewoningen op de website aanbieden. Veurink zette de website eerder dit jaar online. En op het moment zitten er rond de 170 vakantiewoningen in het actuele aanbod, ongeveer evenveel staan in de wacht om te worden toegevoegd. Ondertussen is Veurink zelf ook druk in overleg met vakantieparken in de regio, zodat ook zij hun vakantiewoningen in de toch vrij nichemarkt via zijn website gaan aanbieden.

Mensen die op de markt zijn voor een vakantiewoning kunnen eenvoudig zoeken op de site. Er kan worden gefilterd op provincie, type woning en uiteraard op prijs. Met een gratis account kunnen geïnteresseerde kijkers hun favoriete vakantiewoningen bewaren. Naast zakelijke verkopers zoals makelaars, projectontwikkelaars en recreatieondernemers die vakantiewoning(en) te koop aanbieden kunnen ook particulieren voor de verkoop van bijvoorbeeld hun stacaravan of chalet terecht op de website www.recrahome.nl.