Ommenaar (75) overleden na aanrijding bij zebrapad Pr. Julianastraat

Ommen – De man die afgelopen zaterdag op het einde van de middag zwaargewond raakte bij een aanrijding op de Prinses Julianastraat in Ommen is bezweken aan zijn verwondingen. Politiewoordvoerder Frank Brouwer verteld desgevraagd dat de 75-jarige uit Ommen gisteren in het ziekenhuis is overleden. Het ongeval vond zaterdag rond half zes plaats ter hoogte van het zebrapad bij de kruising met het Vrijthof/Lodderholt. De man werd daar tijdens het oversteken aangereden door een auto die in noordelijke richting reed. Het slachtoffer kwam na de botsing terecht op het wegdek. Omstanders en voorbijgangers verleende direct eerste hulp, en hielden hem voor zover dat kon droog. Volgens deze omstanders kwamen de regen en sneeuw ‘met bakken naar beneden’ na het ongeval.

Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en namen de zorg over. De hulpdiensten zorgden dat de man spoedig in de droge ambulance kwam, waar de ambulanciers hem verzorgden. Ondertussen was het mobiel medisch team van het UMCG per traumahelikopter onderweg. Uiteindelijk is deze traumahelikopter niet ter plaatse gekomen, en werd besloten de man per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle te vervoeren.

In de auto zat naast de bestuurster één passagiere. Alle inzittenden van het voertuig bleven ongedeerd. De bestuurster is door de politie aangehouden, wat standaardprocedure is bij een dergelijke ernstige aanrijding. De Prinses Julianastraat is direct na het ongeval door de politie afgesloten bij de Tuinstraat en de Coevorderweg. Ter hoogte van het ongeval werd een plaats delict gevormd, waar de Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoek heeft gedaan. De personenauto liep op het oog geen noemenswaardige schade op.

Er wordt nu onderzocht wat zich precies heeft voorgedaan. De politie is daarom op zoek naar getuigen van het ongeval. Het incident is bij de politie bekend onder het nummer 2019557142.