Ommenaar (62) aangehouden voor incident bij kringloopwinkel

Ommen – De politie heeft een man aangehouden voor het incident in en bij kringloopwinkel Noggus&Noggus afgelopen 29 september. De politie melde aanvankelijk dat een 32-jarige vrouw uit Nieuwleusen toen met geweld in de winkel werd beroofd. Ze daar zijn geslagen, en moest haar tas met daarin onder andere haar telefoon afstaan. De dader vluchtte de winkel aan de Strangeweg uit, en verdween binnendoor richting de Nieuwelandstraat. De politie kamde de omgeving uit en zette daarbij ook een politiehond in. Maar de op touw gezette zoekactie naar de dader leverde toen niets op.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de verdachte de telefoon en portemonnee van het slachtoffer uit de winkelwagen stal op een onbewaakt moment in de winkel. Het slachtoffer vermoedde dat een man die de winkel verliet de dader was. Waarna ze achter hem aanliep, en uiteindelijk ter hoogte van de Douwe’s Dump aansprak. Daar heeft de man haar een stomp in haar buik gegeven, en is vervolgens weggerend richting de Nieuwelandstraat.

Door ondernemers werden beelden van beveiligingscamera’s veiliggesteld, en deze bleken uiteindelijk erg belangrijk. Door onderzoek daarvan kon de identiteit van de verdachte worden vastgesteld. De verdachte is een 62-jarige man uit Ommen. Hij is vanmorgen aangehouden en heeft inmiddels een verklaring afgelegd, en is na verhoor heengezonden. Het onderzoek wordt nu afgerond en van de zaak zal een proces verbaal opgemaakt worden.