Ommenaar (19) onder invloed van drank en drugs ramt politieauto na negeren stopteken

Ommen – Een 19-jarige inwoner van Ommen heeft het vannacht wel heel bont gemaakt. Hij kreeg vannacht als bestuurder van een auto op de Varsenerdijk een stopteken van de politie. Maar daar werd geen gehoor aangegeven. Na een rit van enkele kilometers konden twee politieauto’s de bestuurder rond twee uur tot stoppen dwingen. Dat gebeurde op de Violenstraat.

Foto: Instagram @jeugdagenten_dalfsen

Maar de bestuurder zette de auto in de achteruit, en ramde daarbij tegen een politieauto. Persoonlijke letsels bleven gelukkig uit, en er ontstond alleen materiele schade. De politie haalde de man daarna uit de auto, werkte hem tegen de grond, en kon hem aanhouden. De 19-jarige man is onder meer aangehouden voor het negeren van het stopteken en rijden onder invloed.

Bij een blaastest werd 650 UGL gemeten, bijna het dubbele van de limiet voor een beginnend bestuurder; voor wie de grens bij 350 UGL ligt. Een speekseltest gaf daarnaast een indicatie van drugsgebruik. Er is door een arts bloed afgenomen voor een proef, en de exacte resultaten daarvan worden afgewacht. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is in ieder geval ingevorderd