Ommen voor één dag het Monaco van het Vechtdal

Ommen – Vandaag wordt voor het eerst de Vechtdal Grand Prix gehouden in Ommen. Junior Kamer Vechtdal laat de karts vandaag racen door de straten van Ommen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Wensstichting Vechtdal. Geen Sainte-Dévote, Fairmont Hairpin, La Rascasse, Casino Square of Nouvelle Chicane. Maar een chicane op de Dikkerstraat, en parcours over De Voormars en de Sandbergstraat.

Vier rijders

Bij de Vechtdal Grand Prix strijden ruim 120 coureurs in 32 bedrijventeams met snelle karts om de titel Kartkampioen van het Vechtdal. Animo was er genoeg; binnen twee weken was de grid vol. Een team bestaat uit vijf personen: vier rijders en een team captain. Bedrijven die te klein zijn om zich met een eigen team in te schrijven, vormen een team met andere bedrijven of ondernemers. Zo is er een team van tandartsen, en een van bruidsfotografen.

Smal

Per manche rijden acht karts over het smalle parcours. De coureurs rijden een oefenrondje, en krijgen daarna 7 minuten de tijd om het snelste rondje neer te zetten. Wie het eerst over de lijn komt maakt dus niet uit, maar dat weerhield de coureurs er niet van om met elkaar te racen. De karts, van het Hoofddorpse Streetkarting, mogen dan geen Formula 1 auto’s zijn, maar zijn net zoals de Red Bull van Verstappen ‘Powered by HONDA’ en zijn op het kleine parcours uitdagend snel. De organisatie kan de karts op afstand vertragen, mocht er onverhoopt iets mis gaan.

Simulator

Het evenement is gratis te bezoeken. Het publiek kan vanaf De Voormars het spektakel volgen. Naast het volgen van de kartwedstrijden zijn hier tal van andere activiteiten. Voor kinderen is er een skelterrace, een springkussen en kunnen ze worden geschminkt. Voor de tent staan bijzondere auto’s, en binnen in de tent staan geavanceerde racesimulators met Virtual Reality bril. Daarnaast is er natuurlijk muziek, een hapje en een drankje. Voor een aantal van de activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd, die uiteraard geheel ten goede komt van het goede doel.

Een kart met het infameuze nummer 33.

Wensstichting

De opbrengst van het evenement gaat naar de Wensstichting Vechtdal. Een stichting die is opgericht door JCI Vechtdal om wensen te vervullen van organisaties uit de regio. Dit gebeurt niet door middel van financiële bijdragen, maar door middel van materialen. Zo heeft de wensstichting in het verleden al eens materialen bekostigd voor de spelweek en voor de kinderboerderij.

Burgemeester Hans Vroomen vlagde vlak voor het middaguur de eerste coureurs af. Als alles volgens planning verloopt zal de prijsuitreiking kort voor het avonduur plaatsvinden, waarna de cheque met eindopbrengst wordt overhandigd.