Ommen vol middeleeuwse activiteiten tijdens Hanzefestival Bissingh

Ommen – Het centrum van Ommen stond vandaag weer in het teken van ‘Handel en Hanze’ in de Middeleeuwen tijdens het Hanzefestival van de Ommer Bissingh. Dit jaar wilde de organisatie nadrukkelijk de verbinding leggen met de andere Hanzesteden in de regio. Als ‘Herberg van de Hanze’ (jaarlijks kent Ommen een miljoen toeristische overnachtingen, red.) wilde de organisatie vandaag de rijkdom van het gemeenschappelijk Hanzeverleden aan de bezoekers laten zien.

Er waren voor vandaag allerlei bijzondere ‘middeleeuwse’ activiteiten en acts geboekt. Op het Kerkplein mochten kinderen zich even een echte ridder voelen, en werd een roofvogel getoond aan het publiek. Bij de Varsenerpoort maakte een smid gereedschap zoals dat vroeger gebeurde. En in periodieke kleding gehesen artiesten maakten muziek door het centrum. Naast dit en de wekelijkse braderie en vlooienmarkt brengt Horeca Ommen vanavond een gave line-up op de Vechtkade.

Zij vieren het 40-jarig jubileum van de Ommer Bissingh met een optreden door Van Dik Hout. Zij beginnen vanavond om half elf, daarvoor staat I.O.S. (Is Ook Schitterend) frontman Joost Marsman met zijn band in het voorprogramma vanaf 21:00. Op het Kerkplein staat dat U is Blond, en op de Varsenerpoort is er muziek van een DJ.