Ommen verwelkomt Sinterklaas weer van dichtbij

Ommen – Na een jaar van fysieke afwezigheid, heeft Sinterklaas vandaag weer een eerste bezoek gebracht aan Ommen. Voorgaande jaren arriveerde de goedheiligman en zijn gezelschap met de pakjesboot via de Vecht in Ommen, en ging dan vervolgens te voet naar het centrum van Ommen. Het is dit jaar in verband met de coronamaatregelen nog niet zover dat deze intocht op en rond de Vecht weer door kan gaan.

De Stichting Ondernemersfonds Centrum Ommen -die het festijn organiseert en bekostigt- heeft wel een andere manier gevonden om Sinterklaas en zijn gevolg tóch een warm welkom te geven. De goedheiligman wandelt namelijk door de straten van verschillende wijken. Hij komt daar dan uiteindelijk uit op een schoolplein in de wijk. Voor de kinderen is daar dan de gelegenheid voor een praatje en foto met de sint of piet.

Onderweg moesten de Sint en hoofdpiet Radio 1 nog even te woord staan.

Het verzoek van de organisatie is dat belangstellenden alleen naar de intocht in de eigen of meest dichtstbijzijnde wijk gaan. Zo moeten grote mensenmassa’s worden voorkomen. De pepernoten werden uitgedeeld met soeplepels, om zo ook rekening te houden met de geldende maatregelen.

Vanmiddag werden Ommen Zuid en De Strangen aangedaan. Volgende week zaterdag zijn de Alteveer, Laarakkers en de Dante aan de beurt.

Dat de Sint weer vertrekt is natuurlijk nooit leuk.