Ommen op één na meest gezochte kleine reisbestemming op Google

Ommen – Ruim een jaar na het begin van de corona pandemie houdt de reislust nog niet op. Ondanks de aanhoudende reisbeperkingen, of misschien wel juist daarom, blijven Nederlanders het web raadplegen om informatie te vinden over de bestemmingen die zij graag willen bezoeken; waaronder ook plekken in eigen land zoals Ommen. Holidu, een zoekmachine voor vakantiewoningen, heeft onderzoek gedaan naar welke dorpen en kleine steden het afgelopen jaar het meest werd gezocht onder het Nederlandse volk.

De ranglijst werd opgesteld door een team van deskundigen van Holidu, uitgaande van de gegevens van het CBS over de Nederlandse gemeenten, gesorteerd naar inwonertal. Het onderzoek was toegespitst op plaatsen met maximaal 25.000 inwoners. Voor elk van de bestemmingen werd het aantal gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten op Google door Nederlanders in de laatste 12 maanden berekend.

De Sahara is één van de best bezochte gebieden in Ommen.

De eerste plaats in de Top 10 ranglijst ging naar Zandvoort, met 740 zoekopdrachten per maand. Maar de tweede plaats is voor Ommen. “Nederlanders hebben het afgelopen jaar gemiddeld meer dan 500 keer per maand gezocht op de termen ‘Wat te doen in Ommen’ en ‘Activiteiten Ommen’, maar dat is geen verrassing: Ommen ligt midden in het Overijsselse Vechtdal, een zeer geliefd natuurgebied onder wandelaars en fietsers. In 2013 werd het Ommen zelfs verkozen tot Wandelgemeente van het jaar”, aldus Holidu in haar persbericht.

De top 3 wordt afgemaakt door Putten. Ommen is de enige Overijsselse bestemming in de Top 30.