Ommen loopt €118.400 bijeen voor KWF

Ommen – De meer dan 1000 deelnemers van de SamenLoop voor Hoop in Ommen hebben een bedrag van 118.400 euro bij elkaar gelopen. 10% van het totaalbedrag gaat naar het Vechtgenotenhuis, het resterende geld gaat naar de KWF Kankerbestrijding. “De nacht was een beetje koud en vochtig, maar toch is er continue doorgelopen. Wat een fantastisch bedrag. Dank jullie wel!”, aldus voorzitster Lidy Zwiers.

Gisteren werd tijdens de KinderLoop voor Hoop al een bedrag van 6783 euro ingezameld. Dit geld gaat onderzoek voor nieuwe medicijnen voor Acute Lymfatische Leukemie bij kinderen van het Prinses Maxima Centrum. “Ommen heeft in 24 uur laten zien dat kanker niet het laatste woord hoeft te hebben”, vulde wethouder Ko Scheele aan.

Tijdens de sponsorloop deden 49 teams mee. De deelnemers losten elkaar af, zodat er tijdens de 24 uur durende estafetteloop van elk team altijd tenminste één iemand aan het wandelen was. Zo’n 285 bedrijven uit de omgeving sponsorden het evenement. Nadat het bedrag bekend was gemaakt werd onder leiding van het Flater pretorkest nog één laatste ronde gelopen.