Ommen geniet van heropening terrassen

Henk Smit van de Flater in gesprek met gasten op zijn terras.

Ommen – Het is 1 juni, en om klokslag 12:00 uur mochten de terrassen weer open. Wel onder strenge maatregelen. De ondernemers in de Vechtstad hebben hard gewerkt om na elf weken weer te kunnen openen. Er is overal voldoende ruimte tussen de tafels gecreëerd, en er zijn afzettingen rondom zodat mensen niet zomaar kunnen gaan zitten.

Voordat er plaats kan worden genomen op een terras is er eerst een intaktegesprek.
Hans van Lingen van Café De Herberg in gesprek met gasten op zijn terras.

Bij vrijwel alle terrassen in het Ommer centrum stonden rond het middaguur mensen te wachten. Voordat gasten plaats konden nemen aan een tafeltje werden ze ondervraagd op klachten, en verzocht om handen te ontsmetten. Handhavers van de gemeente lopen ondertussen rond in het centrum. Zij hebben ogenschijnlijk alleen zicht voor de horeca, naar fietsers in het voetgangersgebied wordt namelijk niet omgekeken.

Het was rond het middaguur nog niet zo druk dat alle terrassen direct vol liepen. Maar het duurde niet lang voordat er nee verkocht moest worden. Met het mooie weer op deze tweede Pinksterdag is geen behoefte om binnen te zitten bij, waar een maximum geld voor dertig mensen.