Ommen druk met puinruimen na stormachtige nacht, miljoen euro schade

Ommen – De dag nadat een windhoos en flinke windstoten veel schade veroorzaakte is begonnen met herstellen en opruimen. Voornamelijk in woonwijk Alteveer en het naastliggende industrieterrein werd veel schade gemeld. De buitendienst van de gemeente is vandaag druk bezig met het opruimen van de omgevallen bomen en gevallen taken. Wat de omvang van de schade zal zijn is nog onduidelijk. Maar een aanwezige schade expert van een verzekeringsmaatschappij durft wel te schatten dat de schade de miljoen euro zal aantikken.

Op de hoek van de Vermeerstraat en Oude Vlierweg zijn de gemeentewerkers bezig met kappen en opruimen van gevelde bomen. Bij een woning aldaar kwam gisteravond een deel van het dak van een woning los, wat daarna op een geparkeerde auto terecht kwam. Op het industrieterrein liepen meerdere bedrijfspanden schade op, waarbij ook gevel delen loskwamen. Bij Mohocar Caravans werden vrijwel alle caravans verschoven, en ook gingen caravans om.

Bij de beschadigde woningen aan het noordelijke deel van de Jan Tooropstraat en de aangrenzende Pieter de Hoochstraat en Carel Febritiusstraat zijn verschillende aannemers en dakdekkers druk bezig. Door de wijk heen staan verschillende portaalcontainers gevuld met gebroken dakpannen. De brandweer kwam hier vanmorgen al met een hoogwerker in actie om de situatie veilig te maken.

Het riet van een woning aan de Emslandweg kwam los.

Het tal van auto’s die vannacht beschadigd raakte door de rondvliegende stukken dakpan zijn afgevoerd. Op de rand van het Ommer bos nam de wind een trampoline mee, en werd een hagelnieuwe kapschuur met de grond gelijk gemaakt. In een stuk van het Ommerbos naast de golfbaan gingen ook honderden bomen plat door de wind. Bij een rietgedekte woning aan de Emslandweg kwam het riet los.

De brandweer heeft vannacht al veel werk gehad aan het vrij maken van de doorgaande wegen, waar meerdere bomen overheen vielen. Volgens de veiligheidsregio IJsselland zijn er binnen de gemeente 15 meldingen door de brandweer afgehandeld. De buitendienst van de gemeente ging vandaag verder met het vrijmaken van de overige wegen en het opruimen van de resten. Op de Koesteeg gingen ook handenvol oude bomen om; de karakteristieke weg zal er niet meer hetzelfde uitzien.