Ommen doet wat terug voor lokale ondernemers: ‘koop lekker lokaal!’

Ommen – Om ondernemers en winkeliers een steuntje in de rug te geven tijdens -en in de nasleep van- de corona-crisis hebben vijf betrokken Ommenaren vandaag de actie ‘Ommen doe(t) wat terug!’ gestart. Het idee erachter: veel inwoners van Ommen -van jong tot oud- zijn actief bij uiteenlopende verenigingen en stichtingen. Deze kunnen niet bestaan zonder de financiële bijdragen van hun sponsoren. “Nu is het de uitgelezen mogelijkheid om iets terug te doen door juist (weer) bij hen inkopen te doen.”

De vijf betrokken Ommenaren met één van de spandoeken, die binnen de gemeente Ommen zijn opgehangen. Foto: Ommen doe(t) wat terug!

“De huidige corona-crisis heeft grote invloed op ons allemaal”, zo laten de initiatiefnemers weten. “Veel ondernemers en winkeliers worden hard geraakt. Daarom doen wij een oproep aan alle verenigingen en stichtingen uit de gemeente Ommen, én haar inwoners, om weer zoveel mogelijk lokaal inkopen te doen. Het eventueel wegvallen van sponsoren kan immers grote gevolgen hebben voor een vereniging of stichting.” Zo’n 80 verenigingen zijn er reeds aangeschreven, en tot nu toe doen er 53 mee.

#kooplekkerlokaal

Het doel is om de krachten te bundelen, en als gemeente Ommen gezamenlijk uit te stralen dat er aan de sponsoren wordt gedacht en ze worden gesteund. Om de actie kenbaar te maken en extra kracht bij te zetten is er een (social) media-offensief opgezet met de hashtag #kooplekkerlokaal, en worden er dertig spandoeken ophangen verspreid door de hele gemeente. Daarnaast wordt een website gelanceerd en zullen de komende maanden verschillende initiatieven opgestart worden, zowel door de (sport)verenigingen zelf, als door het initiatief ‘Ommen doe(t) wat terug!’.