Ommen Alert organiseert informatieavond met inbraakpreventie tips

Ommen – Ommen Alert organiseert binnenkort in samenwerking met de politie een informatieavond waarbij onder meer tips worden gegeven over inbraakpreventie. Ommen Alert is een burgerinitiatief dat in Ommen de regie voert over tal van WhatsApp groepen. Via deze groepen wisselen buurt- en wijkbewoners onderling informatie uit over verdachte situaties of personen die zij signaleren in de eigen buurt of wijk. Dit met als doel alert te zijn op verdachte situaties, en de plannen van bijvoorbeeld inbrekers te verstoren. Ook wordt er via de groepen snel informatie verspreid bij vermiste of gezochte personen, zodat er extra kan worden opgelet.

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt er naast tips voor inbraakpreventie extra uitleg gegeven over het initiatief. Daarnaast is er toelichting over de regels die worden gebruikt om efficiënt te zijn, zoals bijvoorbeeld het ‘SAAR-protocol’. Dat staat voor Signaleer, Alarmeer, App en Reageer. Samen met de politie wordt er uitgelegd wat nou eigenlijk een verdachte situatie is, en hoe daar -wanneer mogelijk- veilig op kan worden gereageerd. Ook wordt er uitgelegd hoe mensen die geen smartphone hebben toch gebruik kunnen maken van Ommen Alert.

De informatiebijeenkomst wordt op 11 december gehouden in de kantine van de Larcom aan de Vermeerstraat 1. De inloop is vanaf 19:30 met koffie en thee. Om 20:00 wordt er gestart met het programma. Er is vrije inloop, maar het is wel gewenst dat men zich vooraf opgeeft via info@ommenalert.nl, of met een bericht naar 06 57 79 61 72. Meer informatie over het initiatief is te vinden op www.ommenalert.nl. Of via de social mediakanalen op Twitter, Facebook en Instagram.