Olympia’s Tour doet Ommen weer aan, dit weekend politiestaking

OMMEN – De derde etappe van de 66e editie van de Olympia’s Tour heeft vanmiddag opnieuw het Vechtdal aangedaan. Waar dit vorig jaar in de stromende regen was scheen vandaag het zonnetje. De etappe startte vandaag op het middaguur bij de Rabobank in Geiten en zal na een afstand van een ruime 184 kilometer rond half vijf finishen in Hellendoorn. Rond kwart voor twee kwam een kleine kopgroep de Hessel Mulertbrug over in Ommen. Grofweg 6 minuten later gevolgd door de rest van het peloton.  Kort na twee uur beklommen de wielerbeloften de Lemelerberg.

Een kleine kopgroep passeerde grofweg 6 minuten voor het peloton de Hessel Mulertbrug.

Olympia’s tour

De tour van 2018 startte afgelopen dinsdag in Assen en zal zondag eindigen in de gemeente Beneden-Leeuwen. De Olympia’s Tour is de oudste wielerwedstrijd van Nederland. De eerste editie werd georganiseerd in 1909, met dit jaar de 66e editie. De tour heeft dus een lange geschiedenis in de Nederlandse wielersport. Van oudsher is deze wedstrijd dé opleidingskoers voor de beste amateurs van Nederland en ver daarbuiten. Van winnaars van de afgelopen twaalf jaar zijn er elf renners daarna beroepswielrenner geworden.

Politiestaking

De organisatie houdt dit jaar rekening houden met de landelijke politiestaking die aankomend weekend plaatsvindt. De renners in de Olympia’s tour hebben het voorrecht om op de openbare weg begeleid te worden door de ervaren motoragenten van het Team Motorondersteuning van de Landelijke Eenheid van de politie. Tijdens de actie #geenspoedgeenpolitie die van vrijdag 14 september 18:00 tot zondag 16 september 23:59 loopt pakt de politie alleen de hoogstnoodzakelijke meldingen op. Steun bij sportwedstrijden wordt dan dus niet verleend.

Actiemoment politie.

Koersdirecteur Thijs Rondhuis voerde vandaag overleg met de betrokken partijen en zal die samenspraak vrijdag voortzetten. “We hebben begrip voor de actie van de politie, maar uiteraard is onze hoop dat we onze wedstrijd zoals gepland kunnen voortzetten. We moeten alle opties open houden en hebben begrepen dat er bij de start in Nijverdal op vrijdag in ieder geval niet – zoals voorzien – om 12 uur gestart kan worden als gevolg van een eerste actiemoment van de politie. Organisatie en politie zijn donderdag en vrijdag in voortdurend overleg over de situatie. We vragen alle betrokken partijen – gemeenten, toeschouwers en renners – om begrip en zullen zo snel mogelijk duidelijkheid geven over het vervolg van de wedstrijd.”

Rond 14:10 passeerde het peloton Lemele.