Ogen op nazomers Bissingh feest in september

Ommen – Het is nog even wachten, én duimen, maar voor nu staan alle seinen op groen voor een groots nazomers feest op zaterdag 18 september. In het centrum, op de Voormars, en op de Vechtkade. Het is de Stichting Festijn Ommen die het feest in opdracht van de gemeente organiseert. De Stichting Festijn Ommen, onder andere bekend van de Uitgaansmarkt, doet dat in samenwerking met de Ommer Bissingh en Horeca-Vereniging Uit in Ommen. Deze organisaties krijgen op hun beurt weer ondersteuning van de Oranjevereniging, het Ondernemersfonds en een aantal buurtverenigingen.

Doorlopend programma

Het wordt op die bewuste zaterdag een doorlopend programma, waarbij van alles te zien en beleven is. “Gewoon genieten op een terras, of even winkelen? Dat kan ook. Zie het als de hele Bissinghzomer, maar dan alles op één dag. Succes gegarandeerd!”, zegt pr-man Ronald Bakker. Als alles meezit zal de aftrap over zo’n twee maanden al om tien uur ’s ochtends zijn. “We praten onder andere over activiteiten voor kinderen op de Voormars, blaasorkesten en straattheateracts in het centrum. Er is een kleine palingrokerij en barbecuewedstrijd op de Vechtkade.”

v.r.n.l. Bissingh voorzitter Dick Dunnewind en burgemeester Hans Vroomen luidde de bel samen met Bert Zandman namens de horeca, en Anneke Rolvink van de Stichting Festijn. Foto: Ronald Bakker

Muziek

Net zoals bij de normale Bissingh dagen is er ook een gevuld muzikaal programma. De optredens op het grote podium beginnen om vijf uur ’s middags, en achtereenvolgens zijn er concerten van de B.T.W.-band en The Classic Rockshow. DJ Ruben sluit de feestelijkheden vanaf elf uur af. Althans; dat is het beoogde programma, het is namelijk nog wel volop in beweging. Alle betrokkenen zijn druk in de weer om alles rond te krijgen. “Het is daarom op dit moment nog niet mogelijk om exact weer te geven wat er allemaal nog meer op stapel staat.”

Corona

Het is natuurlijk de gevreesde coronapandemie die ertoe leidt dat er voor het tweede jaar op rij geen Ommer Bissingh zoals anders kan worden georganiseerd. Voor het zover is, is het wel zaak dat de coronasituatie tegen die tijd verbeterd is. “De feestelijkheden op 18 september zijn namelijk een kopie van een reguliere Bissinghdag. Gratis en vrij toegankelijk. We kunnen en willen niet op elke hoek van de straat gaan testen en of checken.”

Foto: Ronald Bakker

Waar het traditioneel luiden van de Bissinghbel normaal gesproken een feestelijke avond is, gebeurde dat gisteravond in een besloten kring. Burgemeester Hans Vroomen luidde de bel samen met Bissingh voorzitter Dick Dunnewind, Anneke Rolvink van de Stichting Festijn en Bert Zandman namens de horeca. Achteraf schonk Henk Smit van de Flater wat te drinken, en werd er met de organisatoren van het nazomers feest geproost op een goede samenwerking.