Nomineren voor Ommer Sportverkiezing 2019 van start

Ommen – De voorbereidingen voor de Sportverkiezing Ommen 2019 zijn gestart. Inwoners van Ommen kunnen weer sporters en sportploegen voordragen die in hun ogen in aanmerking komen voor de titel Sportvrouw, Sportman, Sportploeg en Sporttalent van het jaar 2019. Op woensdag 15 januari 2019 organiseert de gemeente Ommen in theater Carrousel de jaarlijkse Sportverkiezing. De uiteindelijke winnaars en dus opvolgers van Thijmen de Lange, Stefan Westenbroek, Marije Dankelman en Volco Dames 1 worden dan bekend gemaakt

Vorig jaar gingen de prijzen naar Marije Dankelman (l.), Vera Jansen (hier namens Volco Dames 1), Stefan Westenbroek en Thijmen de Lange (r.).

Spelregels

Om in aanmerking te komen voor een nominatie moet sprake zijn geweest van een aansprekende sportprestatie in het sportjaar 2019, zoals het behalen van een kampioenstitel of een promotie. Maar dit is niet noodzakelijk. Het kan bijvoorbeeld ook een individuele prestatie zijn in relatie tot de leeftijd van een sporter, of het verloop van een totale competitie. Sporters tot 16 jaar komen in aanmerking voor de titel sporttalent. De sporters en ploegen moeten in de gemeente Ommen wonen of gevestigd zijn. Tot slot moet de sportprestatie geleverd zijn tussen 1 november 2018 en 31 oktober 2019.

Nomineren en stemmen

Vanaf 1 november kunnen de sporters en ploegen worden genomineerd op de website www.ommen.nl/sportverkiezing. Nominaties kunnen ingediend worden tot en met 1 december. Daarbij wordt gevraagd om een toelichting waarom de voorgedragen sporter of sportploeg wordt genomineerd. Wanneer de nominaties binnen zijn bepaald een onafhankelijke jury welke drie genomineerden per categorie doorgaan naar de stemronde. In december worden de nominaties bekend gemaakt, en vanaf 16 december tot 6 januari kunnen de Ommenaren stemmen op hun favoriete kandidaten. Samen met de keuze van de jury bepaalt deze stemming de uiteindelijke winnaar.