Nog twee verdachten aangehouden voor spoor van vernielingen; 20- en 21-jarige Ommenaren

Ommen – De politie heeft nog twee verdachten aangehouden voor het spoor van vernielingen die in de nacht van 16 op 17 juni werden achtergelaten ten noorden en zuiden van de Vecht. Er werden toen meerdere auto’s en een lantaarnpaal vernield. Ook werd er over de afdekking van het Openluchtbad Olde Vechte gelopen. Door de schade die daarbij ontstond moest het bad noodgedwongen een dag dicht blijven. De onkosten en geleden schade die zijn ontstaan door de vernielingen wordt nog geïnventariseerd.

Alert

Om kwart voor vier in de ochtend van donderdag 17 juni zag een alerte buurtbewoner dat er vernielingen werden gepleegd, en schakelde de politie in. Doordat er een goed signalement werd gegeven, en later zelfs de plek waar de mannen zich bevonden, kon de politie die nacht al twee verdachten aanhouden in een speeltuintje in de buurt van de Doormanstraat.

In ieder geval vijf auto’s raakten beschadigd. Foto: politie Ommen.

Die verdachten waren een 18-jarige man uit Nieuwleusen en een 26-jarige man uit Dalfsen. Recent heeft de politie nog twee andere verdachten aangehouden. Dat zijn twee mannen uit Ommen van 20 en 21 jaar oud. Eén van hen heeft zichzelf bij de politie gemeld. Alle verdachten zijn door de politie verhoord, en inmiddels weer in vrijheid gesteld. Ze zullen nog bericht krijgen van justitie over de mate van straf.

Bloemetje

De buurtbewoner die ’s nachts de politie inseinde heeft voor zijn alerte melding een bosje bloemen gekregen van de politie. Ook de overige getuigen die zich gemeld hebben worden bedankt door de politie. “Mede dankzij jullie hebben wij alle vernielingen kunnen koppelen en goed af kunnen ronden”, aldus de politie in een bericht op social media. Het Openluchtbad Olde Vechte spreekt op social media hun dank uit richting de politie en de melder: “Veel politiemensen hebben zich beziggehouden met deze zaken. Dank voor de melder van de vernielingen. Zo konden ook de aangehouden verdachten aan onze zaak worden gekoppeld.”