NL Doet activiteiten afgetrapt bij ’t Olde Manegepeerd in Dalmsholte

Dalmsholte – De NL Doet activiteiten van vandaag en morgen zijn vanmorgen afgetrapt bij ’t Olde Manegepeerd aan de Beukenlaan in Dalmsholte. De vrijwilligers komen hier vandaag in actie om te helpen met het grondig schoonmaken van de stallen. Naast het hardere werk voor de vrijwilligers krijgen zij ook de kans om de gepensioneerde paarden die bij de manege worden opgevangen lekkere borstelbeurten te geven. Burgemeester Hans Vroomen hielp de vrijwilligers vanmorgen en trapte het tal van activiteiten die vandaag en morgen in Ommen zijn af.

Burgemeester Hans Vroomen verspreid vers stro in een van de boxen.

NL Doet

Het Oranje Fonds organiseert jaarlijks met duizenden organisaties in het land de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dit jaar zijn er een kleine 9000 klussen aangemeld voor vandaag en morgen. Het Oranje Fonds zet met NL Doet het vrijwilligerswerk in de spotlights, en wil daarmee laten zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving. Het is voor de organisaties natuurlijk ook een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken, en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen.

Het college van de gemeente Ommen zet zich vandaag en morgen in om aandacht te vestigen op het vrijwilligers werk. Vanmiddag helpt wethouder Leo Bongers bij de voorjaarsschoonmaak bij CBS Het Koloriet, en wethouder Bart Jaspers Faijer helpt bij het geven van een opfrisbeurt aan het tuinmeubilair bij de Baalderborg in de Dante. Morgen zal burgemeester Vroomen helpen bij Space Art, en ’s middags komt wethouder Ko Scheele gezellig op de koffie bij het wijksteunpunt in Zorgcentrum Oldenhaghen.

Er zijn nog tientallen andere activiteiten in de omgeving, zo wordt bij het kampeerterrein van de scouting in Eerde de afwatering verbeterd. Bij de kinderboerderij in het Laar wordt de huiskamer en keuken een grote schoonmaakbeurt gegeven, en bij de naastgelegen vernieuwde bijenstal wordt een bijen- en insectenhotel gebouwd. Op de website www.nldoet.nl kunnen alle activiteiten in Ommen worden gevonden.

Vrijwilligers verspreiden vers stro in een van de boxen.

’t Olde Manegepeerd

De stichting ’t Olde Manegepeerd werd in 1997 opgericht Door Rika en Appie Lassche. Bij de stichting krijgen uitgewerkte manegepaarden de kans om, nadat zij hun werk in de maneges er op hebben zitten, te genieten van hun oude dag. De paarden zijn afkomstig van maneges uit het hele land. Ondanks een kleine wachtlijst genieten er vandaag de dag zo’n 45 paarden van hun oude dag. Een groep enthousiaste vrijwilligers verzorgt met veel inzet en liefde de dieren. “Wij willen mensen bewust maken van het feit dat een paard dat mensen plezier heeft gebracht niet zomaar door de achterdeur moet verdwijnen”, verteld Rika Lassche. De stichting wil bewustwording in de maneges op gang blijven, door de manegehouders en zijn klant erover na te laten denken dat een dier na een werkzaam leven recht heeft op een ‘oude dag’.

De stichting is als goed doel volledig afhankelijk van donaties, giften, adoptanten en andere acties. Op de website www.manegepeerd.nl is hier meer informatie over te vinden.