Nieuw Historisch Museum Ommen nadert voltooiing

Ommen – De bouw van het nieuwe Historisch Museum Ommen is in volle gang. De buitenkant is zo goed als af, en momenteel wordt binnen gewerkt. Zoals aan het plaatsen van de wanden, en de aanleg van elektra en verwarming. Zoals het er nu naar uit ziet zal de bouw eind januari 2021 gereed zijn. Vervolgens is het de beurt aan de verfkwast, en als laatste wordt de vloer gelegd. In het voorjaar zal het voorterrein een opknapbeurt krijgen.

Foto: Harry Woertink

Het Streekmuseum en de historische vereniging CCO zitten straks onder één dak in de nieuwbouw bij molen Den Oord. In het nieuwe cultuurhistorisch centrum wordt tevens een toeristisch informatie punt (TIP) gevestigd. Het bestuur van het CCO is druk bezig om een nieuwe website samen te stellen. Drie kernpunten komen daar naar voren: het Historisch Museum, het TIP en de historische archieven van het CCO. Op de voorpagina van die website staat het stadswapen van Ommen, met de heilige Sint Brigida in een modern jasje gestoken.

Foto: Harry Woertink

Acties

Om het financieel gat in de begroting van het nieuwe onderkomen te dichten, organiseert het bestuur van het CCO de komende tijd een aantal acties. De eerste actie is de verkoop van stapelstoelen voor de filmzaal. Na de jaarwisseling komt een nieuw fotoboek te koop, met foto’s vanaf de jaren 50 naast die van de huidige situatie. Daarin is te zien hoe Ommen in de loop der jaren is veranderd, en soms ook bijna niet.