Nieuw fietspad naast Chevalleraustraat morgen open; auto’s moeten nog kleine twee maand omrijden

Ommen – Het nieuwe vrij liggende fietspad naast de Chevalleraustraat zal morgen in de loop van de middag worden geopend, dat deelt uitvoerder Anne-Wim Klein Kranenbarg van aannemer Dura Vermeer. Die firma is begin deze week begonnen aan de laatste fase van werkzaamheden aan de bekende weg. Sindsdien is de Chevalleraustraat tussen de rotonde bij de Albert Heijn en het Zorgkwartier afgesloten voor doorgaand verkeer.

Tijdens de afgelopen zomervakantie is de Patrijsstraat tussen de Kievitstraat en de Danteweg onder handen genomen, zodat deze vernieuwde wegen voor de start van het nieuwe schooljaar in gebruiken konden worden genomen. De afgelopen weken is er ook al het nodige aan voorbereidend werk gedaan voor het vrij liggende fietspad naast de Chevalleraustraat, en deze week is gestart met de ‘grote’ werkzaamheden.

Het rode pad dat ruimte moet bieden aan fietsers in twee richtingen is deze week aangelegd, en is vanaf morgen dus klaar voor gebruik. De weg zelf is nu ook aan de beurt, en zal flink worden aangepast. De weg wordt iets smaller gemaakt, en bij de kruising met de Nering Bögelstraat komt een verhoogd platform waar kan worden overgestoken. Een groot deel van het gefreesde asfalt zal uiteindelijk worden hergebruikt in de nieuwe laag.

Afsluiting

Voor weggebruikers zijn diverse omleidingsroutes uitgezet. Het gemeentehuis, de Carrousel, en de faciliteiten daaromheen blijven bereikbaar via onder andere de Van Reeuwijkstraat. De werkzaamheden voorlopen volgens Klein Kranenbarg voorspoedig, en de huidige verwachting is dat de werkzaamheden in de eerste week van november kunnen worden afgerond. De afsluiting betekend dat de bushalte aan de Chevalleraustraat niet gebruikt kan worden, daarvoor in de plaats is een tijdelijke halte opgezet.

De werkzaamheden aan de Chevalleraustraat de komende kleine twee maanden zijn de laatst zeer ingrijpende werkzaamheden voor de herinrichting van die straat, en de omgeving van het Kindplein West. In oktober worden de aanpassingen aan de Kievitstraat tussen beide kruisingen met de Merelstraat gerealiseerd, maar daar is geen complete afsluiting voor nodig.

Voor de herinrichting tot fietsstraat van het laatste doodlopende en smallere deel van de Kievitstraat tot aan de stuw zal dat deel wel afgesloten worden. In dezelfde periode wordt de Hessenweg West ten westen van de nieuwe fietstunnel onder de N340 ook aangepast.