Net iets andere swingende Blues op lustrumeditie Delta Calluna 

OMMEN – Vandaag wordt alweer voor de vijfde keer het cigarbox Festival Delta Calluna georganiseerd. De band The Small Time Crooks is vandaag tijdens de lustrumeditie de hoofd act. Eerder stonden de ‘Crooks’ al op Lowlands, Zwarte Cross en traden ze op bij DWDD. Het evenement wordt net zoals de voorgaande edities gehouden voor Café Calluna. De Roadhouse stijl van het café is een perfecte match voor het festival. Het evenement is gratis toegankelijk en heel laagdrempelig en familievriendelijk.

Bordjes met ludieke teksten en allerlei bijpassende decoraties kleden het festivalterrein aan. Elk jaar wordt een bedrag gedoneerd aan een goed doel, dit jaar is dat het Vechtgenotenhuis in Ommen.

Blues

Hoewel authentieke bluesmuziek vandaag centraal staat op het festival wordt met de gitaren een hele andere soort Blues gespeeld dan die bij het grote publiek bekend is. De artiesten die vandaag optreden zijn al net zo divers als de muziek. Op de twee podiums, de ‘Front Porch’ en de ‘Back Porch’, spelen bands en artiesten uit zowel binnen- als buitenland.

Op de ‘Front Porch’ speelden DC Snakebuster uit België, en Crazy Tom uit Duitsland. Uit de regio komen Swamp Blues Revelation en Sugar Mama de line-up voor het hoofdpodium versterken.

Het “Back Porch” podium, dat dit jaar gehost wordt door de cigar box band Chitlin’Crew, biedt bezoekers de ruimte om te jammen voor zowel beginners als ervaren Cigarbox spelers. Ook staat Cigarbox Henri met zijn New American Farmers en Bo Hudson met Bacon Fat Louis dit jaar zelf op het podium.

Cigarbox?

Een cigarbox gitaar is een 3-snarige gitaar die is gemaakt van bijvoorbeeld een sigaardoos. Arme Amerikanen op katoenplantages maakten vroeger van alles wat voor handen was gitaren om toch muziek te kunnen maken.

Om alvast in de stemming te komen werd gisteravond bij het café een workshop gegeven over hoe een ‘cigar box’ gitaar te bouwen. In circa twee uur konden de deelnemers hun eigen 3 snairge gitaar fabriceren.