Nanny (81) en Henk (85) vieren diamanten huwelijksjubileum

Ommen – Nanny Veurink en Henk Nijhuis vieren vandaag hun diamanten huwelijksjubileum. Het stel trouwde op woensdag 22 april 1959, dezelfde dag dat de Ommer voetbalvereniging O.Z.C. werd opgericht. Afgelopen Paasmaandag was het echtpaar Nijhuis-Veurink 60 jaar getrouwd. Vandaag wordt dit jubileum met familie en andere naasten gevierd bij Hotel & Restaurant Wildthout aan de Hammerweg in Ommen. Burgemeester Hans Vroomen kwam het paar daar vanmiddag feliciteren.

De 85-jarige Henk werd op 9 november 1933 geboren in Witharen. De 81-jarige Nanny werd volgens haar ouders in Ommen geboren op 23 december 1937, maar, per abuis, volgens de burgerlijke stand een dag later op 24 december. Het echtpaar kreeg twee zoons en één dochter, en heeft nu vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Het stel leerde elkaar kennen bij het werk van Nanny. De moeder van Henk haakte veel spreien, en stuurde haar zoon op pad naar wat destijds modezaak Schudde was voor een ‘boodschappen rondje’, om onder andere katoen op te halen. Daar ontmoete Henk de destijds 17-jarige Nanny. “En toen hebben we dan afgesproken, en ’t is nooit veranderd”, verteld Nanny.

Nanny werkte jaren in de modezaak, en later bij de Boslust school voor speciaal- en voortgezet speciaal onderwijs. Daar werkte ze als interieurverzorgster, en zorgde ze ervoor dat de klassen opgeruimd werden nadat de school uit was. Vandaag de dag mag Nanny graag bridgen. Henk werkte tot dat hij 25 jaar geleden met pensioen ging als verzekeringsagent bij Hooge Huys, vandaag bekend als Reaal, en draagt hier vandaag trots een speldje van. Als hobby tenniste en jaagde hij vroeger, tegenwoordig biljart hij graag. Het echtpaar bracht hun vakanties het liefst door in de Portugese Algarve, in onder andere Monte Gordo en Albufeira. Ook reisde het paar een aantal keer naar Canada, waar de geëmigreerde broer van Henk woont.