Nabestaanden ‘Bassie’ plaatsen gevarendriehoeken in afwachting van actie gemeente

OMMEN – Nabestaanden van de 34-jarige ‘Bassie’ uit Westerhaar, die op de avond van 11 juli om het leven kwam bij een verkeersongeval in de laatste bocht van de Beerzerweg bij Ommen, hebben vandaag aan het einde van de middag een tweetal gevarendriehoeken geplaatst voor deze bocht.

Vanochtend vroeg vond voor de derde keer in een korte tijd een ongeval plaats in de laatste bocht van de Beerzerweg. Hierbij werd opnieuw dezelfde boom geraakt als bij het ongeval waar bij ‘Bassie’ kwam te overlijden. Dezelfde boom werd bij een ongeval op 7 augustus ook geraakt. Bij dit ongeval raakte een 38-jarige Almelose gewond.

Bij het ongeval van 7 augustus werd het kruis dat voor de betreffende boom was geplaatst ter nagedachtenis aan ‘Bassie’ verwoest. Dezelfde nabestaanden hebben na dit ongeval een nieuw kruis geplaatst. Bij het ongeval van vanochtend werd dit kruis opnieuw niet gespaard, en moest voor de derde keer een kruis worden neergezet.

Bij het plaatsen van het nieuwe kruis vanmiddag hebben de nabestaanden in afwachting van actie van de gemeente ook twee gevarendriehoeken voor de bocht neergezet. Dit zodat weggebruikers die vanaf Beerze komen extra geattendeerd worden op de verraderlijke bocht. “We willen dat mensen zich bewust worden dat het een gevaarlijk stuk weg is en dat ze afremmen.” verteld een van hen.

Een woordvoerder van de gemeente melde vanmiddag dat de gemeente op korte termijn enkele bochtschild bordjes zou gaan plaatsen in afwachting van een grondige analyse van de ongevallen. Dit is tot op heden nog niet gebeurt.