Na half jaar mogen Ommer terrassen weer open

Om klokslag twaalf uur kwamen de pilsjes te voorschijn op het terras van Café De Herberg in Ommen.

Ommen – Na ruim een half jaar is het vanaf vanmiddag weer zover. Er kan weer worden genoten van het lekkere weer óp een terras. Vanaf klokslag twaalf uur mocht men weer plaatsnemen.

Bij Café De Herberg kon die spreuk letterlijk worden genomen. Toen beide wijzers op twaalf stonden luidde de klokken van de Hervormde kerk. Onder het denderde geluid uit het paar meter verderop staande klokkenhuis, kwam het eerste dienblad met drankjes naar buiten. Voordat de bedienster bij het tafeltje weg was stond het eerste pilsje al aan de lippen.

Er mag alleen worden plaatsgenomen op de terrassen indien er een tafeltje gereserveerd is. Bij de meeste horecazaken in het centrum van Ommen kan dat ook ter plekke. Aan een tafel mogen vervolgens niet meer dan twee personen zitten, behalve als ze uit één huishouden komen.

Men mag pas gaan zitten nadat er een checkgesprek is geweest.

Ook geldt er een maximumaantal klanten per terras, namelijk vijftig. Men mag ook pas gaan zitten nadat er een checkgesprek is geweest. De terrassen zijn voorlopig geopend tussen twaalf uur ’s middags en zes uur ’s avonds.