Na anderhalf jaar kunnen creatievelingen weer hart ophalen bij Crea Weekend in Hardenberg

Hardenberg – Na ruim anderhalf jaar is het volgend weekend eindelijk weer zo ver. Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 oktober wordt de Evenementenhal in Hardenberg weer omgetoverd in een creatief paleis door de beurs Crea Weekend Hardenberg. “Ons bureau heeft de organisatie van Crea Weekend eind 2019 overgenomen van de Evenementenhal in Hardenberg en de eerste editie zou in maart 2020 plaatsvinden”, vertelt organisator Aline Hofstee van Plan Effect. “Door corona ging dat natuurlijk niet door. Na drie keer doorschuiven gaat het dan volgende week écht plaatsvinden. Drie keer is scheepsrecht!”

Beeld ter illustratie. Foto: Carola Doornbos Fotografie

Crea Weekend is een beurs voor mensen die een creatieve hobby hebben, of graag creatief bezig is. “Van oudsher heeft de beurs een enorm aanbod voor de mensen die graag met papier werken. Wij hebben dit aanbod verder uitgebreid met onder andere diamond painting, breien en haken, schilderen, bloemschikken, sieraden maken, vilten en glasfusing. De standhouders zijn allemaal experts en maken de bezoekers graag wegwijs in alle nieuwe technieken”, aldus Hofstee. “Daarnaast hebben we ook diverse themapleinen op het gebied van papiertechnieken, bloemschikken en handwerken.”

Workshops

Ervaring leert dat de bezoekers van het Crea Weekend graag workshops volgen. De organisatie heeft de plattegrond van de beurs daarom aangepast. Hofstee: “Alhoewel het nu niet meer hoeft, hebben wij de beursvloer ingericht op de 1,5 meter afstand. Mensen vinden het gewoon nog niet zo prettig om dicht bij anderen te komen. We hebben daarom de workshoptafels dit jaar ook achter de kramen gezet, zodat deelnemers rustig hun workshop kunnen volgen zonder dat de andere bezoekers vlak achter hen langs lopen. We willen graag dat iedereen zich prettig voelt op de beurs en denken dat dit hier zeker aan bijdraagt.”

“Door de nieuwe maatregelen zijn wij ook een Corona check evenement geworden”, aldus Hofstee. “Dat betekent dat men bij binnenkomst op de beurs moet aantonen volledig gevaccineerd, immuun of recent negatief getest te zijn. Dat kan met de Corona check app, maar we accepteren ook papieren bewijzen. Het is even een extra handeling, maar wij denken dat de beurs daardoor nog fijner voelt voor alle bezoekers en daar gaat het om. We willen er gewoon weer een fantastisch creatief feestje van maken voor iedereen!”

Kaarten zijn te koop via www.crea-weekend.nl. Kaarten voor volwassenen kosten 9,50 euro per persoon, voor kinderen is dit 6,50 euro. Parkeren is gratis.