N348 naar Raalte zes weken dicht, nieuwe tunnel Dalmsholterdijk wordt geplaatst

OMMEN – De Deventerweg (N348) tussen Ommen en Lemelerveld gaat vanaf morgen zes weken dicht. Morgen op 06:00 wordt de weg in beide richtingen afgesloten ter hoogte van de Varsenerdijk in Ommen en Lemelerveld. Als alles volgens plan gaat wordt de weg op de ochtend van maandag 15 oktober om 06:00 weer geopend. De bestaande oversteken op het afgesloten deel van de N348 blijven gedurende de werkzaamheden zoveel mogelijk open. Eerder dit jaar werd de weg tussen Lemelerveld en Luttenberg al een lang weekend afgesloten. Dit zelfde deel zal later dit jaar nog een keer worden afgesloten.

Bij de Dalmsholterdijk worden al weken voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor de nieuwe tunnel.

Tunnel

Tijdens de afsluiting voert BAM groot onderhoud uit aan het wegdek en de viaducten. Daarnaast wordt de nieuwe tunnel die ter hoogte van de Dalmsholterdijk en de Achterveldsweg onder de N348 door komt geplaatst. Ook wordt de nieuwe kruising Lemelerveld Noord gerealiseerd en wordt de bestaande kruising bij Lemelerveld Centrum grotendeels afgesloten. Na de opening van de vernieuwde weg zal de maximumsnelheid bij Lemelerveld van 80 worden teruggebracht naar 70.

Bij de plek waar de tunnel moet komen liggen ook al extra wegen.

Omleidingen

Door de afsluiting van de verkeersader ontstaat natuurlijk verkeershinder. Doorgaand verkeer tussen Raalte en Ommen zal tijdens de afsluiting niet mogelijk zijn. Om overlast te voorkomen worden de aangrenzende parallelwegen afgesloten voor iedereen behalve aanwonenden en bestemmingsverkeer. De provincie zet verkeersregelaars in om sluipverkeer tegen te gaan. Het verkeer wordt omgeleid via diverse routes. Deze routes zijn te vinden de website van de wegbeheerder, provincie Overijssel: www.overijssel.nl/n348.

“De provinciale weg N348 (tussen Raalte en Ommen) is zo’n weg waarop nog teveel ongelukken gebeuren. De provincie heeft daarom een verkenning laten uitvoeren naar de mogelijkheden voor verbetering van de verkeersveiligheid. Daarbij zijn de weg en de omgeving als geheel benaderd vanuit het perspectief van verkeer en landschap. Uiteraard in nauw overleg met de gemeenten Ommen, Dalfsen en Raalte.” aldus de provincie Overijssel.