N348 meerdere malen dicht tijdens werkzaamheden

Lemelerveld – Tijdens een inloopbijeenkomst tussen 16:00 en 20:00 op woensdag 4 april worden geïnteresseerden geïnformeerd over de geplande werkzaamheden aan de N348 tussen Raalte en Ommen. Nieuwsgierige mensen kunnen bij café en zalen centrum Reimink aan de Dorpstraat in Lemelerveld meer te weten komen over het ontwerp, de werkzaamheden en de planning. Daarnaast zijn medewerkers van de provincie Overijssel en de aannemer BAM aanwezig om vragen te beantwoorden.

De provinciale weg N348 tussen Raalte en Ommen is een weg waarop volgens de provincie nog teveel ongelukken gebeuren. Samen met de gemeente Dalfsen, Ommen en Raalte werkt de provincie Overijssel aan de verbetering van de verkeersveiligheid voor fietsers en automobilisten. Zo komen ter tunnels ter hoogte van de Dalmsholterdijk en de Oude Twentseweg. Bij restaurant de Lantaarn net ten zuiden van Lemelerveld komt een voetgangers brug. Bij de kruising met de Parallelstraat/Schoolstraat in Lemelerveld komen stoplichten. De oversteek van de Lemelerveldseweg naar de Nieuwe Lemelerveldseweg ten westen van Luttenberg komt te vervallen. Ook andere kleine oversteek plekken worden afgesloten.

Gebruikers van de N348 zullen de komende maanden rekening moeten houden met meerde volledig afsluitingen. De volledige afsluitingen worden gecoördineerd met andere afsluitingen in de omgeving zodat er voor alle werkzaamheden altijd een goede omleiding beschikbaar is. Het wegdek tussen Luttenberg en Lemelerveld wordt in het weekend van 14 tot 18 juni volledig afgesloten. Tussen 3 september en 15 oktober is wegdek tussen Lemelerveld en de aansluiting met de N340 bij Ommen aan de beurt. Daarna wordt het wegdek tussen Luttenberg en Lemelerveld nog een keer afgesloten. Wanneer dit gebeurt is nu nog niet bekend maar dit zal ergens in het vierde kwartaal van dit jaar zijn.

De eerste voorbereidende werkzaamheden zijn begin deze maand begonnen. In begin mei wordt begonnen met het verleggen van kabels. Rond half mei beginnen de eerste echte werkzaamheden bij Lemelerveld.

De inloopbijeenkomst trekt veel bekijks. De eerste geïnteresseerden kwamen rond tien over half vier al. Rond 17:00 uur waren al 85 gasten de deur gepasseerd. De parkeerplaats van het zalencentrum staat vol.