‘Modernste klimpark van Nederland’ geopend op camping Besthmenerberg

Ommen – Op de rand van camping Besthmenerberg is vanmiddag het nieuwe outdoor park NuNature feestelijk geopend. 1 mei werden de palen afgeleverd op het campingterrein, nadat de eerste paal op 3 mei de grond in ging was het park 27 mei gekeurd voor gebruik. Het park is sinds begin juli al in gebruik, maar een geplande opening kon toen plots niet doorgaan. Het outdoorpark bestaat uit drie verschillende outdoor ‘arena’s’.

Klimbos

De ‘klimbos arena’ heeft een uniek klimparcours tot hoog bovenin de bomen. Volgens de initiatiefnemers van het nieuwe outdoorpark is het met de modernste materialen en technieken gebouwd, en daarom het ‘modernste klimpark van Nederland’. Op de ruim dertig hindernissen in een constructie van gegalvaniseerd staal gebouwd tussen de bomen kan jong en oud klimmen op vier, zeven en tien meter hoogte. Van het begin tot eind ‘zippen’ de klimmers; daarbij is men altijd gezekerd. “Je klikt je onderaan de trap vast en blijft het hele parcours gezekerd tot je weer terug op de grond bent. Dit maakt het dat het klimmen en zippen avontuurlijk is, maar ook zeker veilig”, aldus Erik Eggert, eigenaar van NuNature. Het klimpark heeft ook een avontuurlijke Zippline. In totaal wordt meer dan 100 meter overbrugt verdeeld over de drie verschillende hoogtes.

Paintball

Daar tegenover is er een ‘Paintball Arena’ gebouwd. Een terrein met schuttersputten, loopgraven, bunkers en binnenkort ook torentjes. “Dit maakt de paintball weer ouderwets en traditioneel”, aldus hoofdinstructeur Erwin Poots. In de arena wordt ook de spelmodus ‘Battle Royale’ uit het immens populaire videospel Fortnite nagebootst. Deelnemers starten dan in een ‘bus’ en ‘jagen’ alleen of met een team de tegenstanders op; ‘looten en bouwen’ net zoals bij Fortnite horen er ook bij. Voor kinderen is er een eigen paintball speelveld.

Outdoor

De ‘Outdoor Arena’ daarachter biedt ruimte voor verschillende outdoor activiteiten zoals boogschieten, (familie) zeskamp, oud Hollandse spellen tot wandel- en fietsroutes in de omgeving. Daar worden ook diverse outdoor activiteiten en evenementen georganiseerd voor gezinnen en vriendengroepen, maar ook voor bedrijven, scholen en verenigingen. Binnenkort komt de ‘Event arena’ er nog bij. “Deze events zijn we nog op papier aan het zetten en uitwerken”, aldus Poots. Voor een rit door de omgeving zijn elektrische ‘choppers’ te huur.

Doofdinstructeur Erwin Poots (r.) en burgemeester Hans Vroomen knipten het lintje door.

Opening

Burgemeester Hans Vroomen heeft vanmiddag rond vier uur het nieuwe park officieel geopend. Daarna konden jong en oud zich gratis wagen aan het splinternieuwe klimparcours, of naar andere ‘klauteraars’ kijken. Aankomende woensdag middag is er een KidsBattle. Waarbij alle basisschoolkinderen uit de omgeving gratis kunnen kinder paintballen.