Minister Hugo de Jonge brengt bliksembezoek aan Ommen

Ommen – Minister Hugo de Jonge (CDA) heeft vanmiddag tijdens zijn regionale campagnetour een bliksembezoek gebracht aan Ommen. Hij ging daarbij in gesprek met CDA’ers over zijn ideeën voor het land en de partij. CDA Ommen raadslid Jacqueline Tuinbeek vertelde de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de gesprekken die de lokale partij voerde met inwoners en politiek met betrekking tot de coronacrisis. Ze ging daarbij in over hoe dat geleid heeft tot een raadsbrede motie. Ook overhandigde zij de folder ‘CDA Ommen Halfweg’, die alle inwoners van Ommen afgelopen week in de brievenbus hebben ontvangen.

Jack van der Boom (l.) -eigenaar van camping De Koeksebelt- vertelde de minister over de camping. Rechts Jan Steen van Reggesafari.

Camping de Koeksebelt

Kandidaat-lijsttrekker De Jonge bracht zijn bezoek vanmiddag bij Camping de Koeksebelt. Daar werd hij ontvangen door Alice van den Nieuwboer. Jack van der Boom -eigenaar van de camping- vertelde over de camping, en het ontstaan van het eiland waarop het merendeel van de camping nu gevestigd is. Dat deed hij tijdens de wandeling naar de rolstoeltoegankelijke sloep van excursiebedrijf Reggesafari. In die sloep vertelde initiatiefnemer Jan Steen over de bijzondere fluisterboot die toegankelijk is voor rolstoelen.

Jan Steen (l.) van Reggesafari vertelde minister De Jonge over de rolstoeltoegankelijke sloep.

Ook ging De Jonge in gesprek met Statenlid Eddy van Hijum en kamerlid Maurits von Martels. Ard Veurink, bestuurslid van voetbalvereniging OZC en de gezamenlijke jeugdclub JCO, vertelde over het G-voetbal in Ommen; voetbal voor mensen met een beperking. De twee voetbalclubs in Ommen (samen met OVC ’21) zetten zich daarmee in om voetballen voor iedereen toegankelijk te maken.

Beweeg & Sportakkoord

Bijna alle gemeenten in Nederland zijn op initiatief van het ministerie van VWS actief om een Beweeg- & Sportakkoord op te stellen. Er is een landelijke sport- en preventieakkoord en nu maken gemeenten hun eigen plan. Moniek Kleinsman, inwoonster van Ommen en provinciale statenlid voor de CDA, was de afgelopen periode sportformateur in Tubbergen. Afgelopen week diende ze het akkoord in bij het ministerie van VWS, zodat het ministerie het beschikbare uitvoeringsbudget ter beschikking gaat stellen. Vanmiddag overhandigde ze dat akkoord ook aan minister De Jonge en Von Martels.

Moniek Kleinsman overhandigde het sportakkoord van Tubbergen aan minister De Jonge (l.) en CDA Tweede Kamerlid Maurits von Martels (m.).

Ze gaf daarbij mee dat het belangrijk is dat deze financiële bijdragen voor gemeenten niet eenmalig zijn. “Het Beweeg- & Sportakkoord zorgt voor samenwerkingen tussen verenigingen, onderwijs, welzijnsorganisaties, zorgprofessionals, voor- en naschoolse opvang en dat is heel krachtig. In Tubbergen tekenden 50 partijen het akkoord mee. Het bouwen van het netwerk kost tijd en de daarbij horende financiële middelen”, aldus Kleinsman. Martijn Gaasbeek, eigenaar van een sportschool in Ommen, kreeg de kans om kort iets te vertellen over de gevolgen van corona.