Mini vliegt over de kop op Varsenerdijk

Ommen – Een auto is vanmiddag over de kop gevlogen bij een eenzijdig verkeersongeval op de Varsenerdijk (N340) bij Ommen. Het ging kort voor half drie mis vlak voor de stoplichten bij de viaduct van de N48. De bestuurder van een Mini die in de richting van Ommen reed kwam door een nog onbekende oorzaak naast het wegdek. Een vermoedelijke corrigeer poging slaagde niet, waarna het voertuig in een slip raakte, de wielen grip kregen op de zachte berm, en het voertuig over de kop sloeg.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse, maar de bestuurder, en tevens enigste inzittende, bleek niet bekneld te zitten; hij kon zelf via de achterklep het voertuig verlaten. De automobilist is kort gecontroleerd door het personeel van een ter plaatse gekomen ambulance, maar bleek ongedeerd. De brandweer restte alleen nog het veiligstellen van het voertuig, en het zich ontfermen over de lekkende vloeistoffen.

De net tien jaar oude Mini raakte een snelheidsindicator paal die naast het wegdek stond, en een bord dat naar de verderop gelegen carpool plaats verwijst. Het voertuig is door een berger, met wat hulp van de brandweerlieden, weer op de wielen gezet en afgevoerd. Tijdens de nasleep van het ongeval was de rijbaan richting Ommen afgesloten. De politie begeleide het verkeer vanaf Dalfsen voorbij het ongeval, het verkeer in die richting kon via de parallelweg passeren.