Meisje gewond na botsing met wielrenner, groepje stopt niet en laat slachtoffer achter

Ommen – Een meisje is gistermiddag gewond geraakt nadat zij tijdens het fietsen in botsing kwam met een wielrenner. Dit gebeurde tussen vijf en half zes op het fietspad langs de Lemelerweg. Het meisje kwam uit de richting van Ommen, en kwam een groep wielrenners tegemoet. Eén van de laatste renners in de groep kwam in aanraking met het slachtoffer. Op de locatie die de politie laat zien in een foto bij een bericht op social media is fietsverkeer in de richting van de wielrenners niet toegestaan.

Door het contact met de wielrenner klapte het meisje over haar fiets, en kwam ze in de berm terecht. Door de aanrijding liep ze verwondingen op, en raakte haar fiets beschadigd. Maar geen van de wielrenners stopten om zich om het meisje te bekommeren, en het groepje fietste door. Een passerende vrouw heeft zich bekommerd om het slachtoffer. De politie is op zoek naar de wielrenners. De groep zou vermoedelijk gekleed zijn in rode shirts.

Eventuele getuigen, of mensen die mogelijk meer weten worden verzocht contact op te nemen met de politie. Ook wil de politie graag in contact komen met de vrouw die hulp heeft verleend. De politie kan worden bereikt via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook kan het tipformulier op www.politie.nl worden gebruikt, en kan er contact worden opgenomen via de social media van de politie Ommen. De zaak is bij de politie bekend onder het nummer 2020354507.