‘Meer voor Mannen’ met pk’s en decibellen bij laatste Bissinghdag

Tegen een bult zand had Harry Oosting een Nissan rally pick-up neergezet die vorig jaar nog mee deed in de Balkan Offroad Rallye.

OMMEN – De laatste Bissinghdag staat in het teken van ‘Meer voor Mannen’. Een kreet die vorig jaar zijn intrede deed op de Ommer Bissingh. Na het grote succes van vorig jaar staat de “echte mannen dag” ook dit jaar weer op het programma. Een dag waar de paardenkrachten en decibellen de bezoekers om de oren zullen vliegen. “Ja natuurlijk, kregen we ook opmerkingen. Gelijke behandeling van mannen en vrouwen graag!! Precies die reactie die we wilden uitlokken voor een Mannendag 3.0. Kom maar op.” schreef de organisatie. Radio 10 DJ Gerard Ekdom sluit vanavond de Bissingh feestavonden met een optreden op de Markt met daarna in de afterparty DJ Ruben. Vanaf twee uur vanmiddag staat The Blue Finger Connection voor de Hervormde kerk op het Kerkplein.

Een jonge barbecuer helpt mee het bereiden van een gerecht.

BBQ-wedstrijd en stilettorun

Een barbecuewedstrijd is dit jaar een nieuw onderdeel. Vier teams staan op de Varsenerstraat voor slagerij Veltmaat hun vlees te bereiden voor de jury onder muziek van zogeheten ‘sigarbox’ gitaren. Een ander onderdeel dat dit jaar nieuw op het programma zou worden toegevoegd werd op het laatst moment afgeblazen. Een stilettorun, een hardloopwedstrijd op hoge hakken, kon niet doorgaan omdat er door de organisatie geen veilig parcours kon worden uitgezet.

Wensink Performance Center zorgde voor een Mercedes AMG GT S op het Kerkplein voor café de Herberg.

Auto’s

Vanaf tien uur vanmorgen tot vijf uur vanmiddag stonden op het Kerkplein en het Vrijthof bijzondere auto’s opgesteld. Ook waren er klassieke brommers en motoren te zien zoals replica’s van motoren die bij de TT in Assen hebben gewonnen. Op het Kerkplein stonden bijzondere trikes, oldtimers en een Ferrari Testarossa. Voor café de Herberg werd door autodealer Wensink een Mercedes AMG GT neergezet naast een Alpine A10.

Een klein stukje verderop op het Vrijthof stonden een viertal benzine slurpende Ford Mustangs, waarvan drie oldtimers, voor een moderne hybride BMW i8. Tegen een bult zand had Dakar rally deelnemer Harry Oosting een Nissan rally pick-up neergezet die vorig jaar nog mee deed in de Balkan Offroad Rallye. Een gewilde attractie voor de jongere bezoekers, een echte wedstrijd auto immers. En op het Markt plein stonden nog twee verdwaalde Maserati’s van Munsterhuis Sportscars uit Hengelo.

De rally pick-up van Harry Oosting was een gewilde attractie voor de jongere bezoekers.