Marinus de Jonge (101) en kleindochter Bernadet in TV-programma ‘Busje Komt Zo’ van Paul de Leeuw

Ommen – De 101-jarige Ommenaar Marinus de Jonge en zijn kleindochter Bernadet de Jonge komen binnenkort in het TV-programma ‘Busje Komt Zo!’ van Paul de Leeuw. In dat programma trekt de presentator met een touringcar door het hele land. De kijkers zijn de routeplanner, en bepalen welke haltes hij iedere aflevering aandoet. “Na jarenlang programma’s te hebben gemaakt vanuit de studio ga ik nu bij de mensen op bezoek, ik ben zeer enthousiast. De meeste haltes zijn voor mij verrassend; van ontroerend tot de kolder in de kop”, aldus De Leeuw.

Marinus de Jonge op zijn 101ste verjaardag.

Kleindochter Bernadet wordt in het programma door Paul de Leeuw in het zonnetje gezet. Dit omdat zij elke zaterdag van Enschede naar Ommen rijdt, om boodschappen voor haar opa te doen. En dan met hem bij het vaste adres restaurant Puik gaat lunchen. Daar kiest Marinus, met 101 jaar één van de oudste inwoners van Ommen, steevast voor een pannenkoek.

De touringcar die centraal staat in het programma wordt bestuurd door Martijn Beuk, de jongste touringcarchauffeur van Nederland. Met hem achter het stuur werd Bernadet door het gezelschap thuis opgehaald in Enschede, en naar haar opa gebracht in Ommen. De Leeuw ging vervolgens samen met Bernadet en Marinus naar Puik, om er de traditionele pannenkoek te eten.

De bus streek op maandag 8 november neer op het Markt plein in Ommen.

Dat gebeurde op maandag 8 november. Toen streek de touringcar neer op het Markt plein, en waren de opnames bij het restaurant welke normaliter op maandag gesloten is. Als waardering voor haar zorg kreeg Bernadet van De Leeuw een VIP-arrangement aangeboden voor de wedstrijd FC Twente – Feyenoord van aankomende zondag.

De aflevering met De Jonge wordt op donderdag 2 december om 21:30 uitgezonden bij BNNVARA op NPO 1.