38-jarige hovenier gewond bij snoeiongeluk op camping in Beerze

Beerze – Op de ochtend van donderdag 15 februari is een 38-jarige man gewond geraakt bij een ongeval tijdens snoeiwerkzaamheden op het terrein van Camping Zandman aan de Marsdijk in Beerze. De medewerker van het hoveniersbedrijf Jurrie Baas uit Ommen probeerde tijdens het neerhalen van een boom deze met een touw de goede kant op te sturen, maar dat ging mis. De boom belandde boven op de medewerker en hij raakte gewond.

Een mobiel medisch team van het UMCG is per helikopter ter plaatse gekomen om het ambulance personeel te assisteren. De arts van dit mobiel medisch team heeft het slachtoffer kort behandeld in een ambulance waarna de ambulance met spoed met een zogeheten glijdend transport is vertrokken naar de Isala Klinieken in Zwolle. De exacte aard en ernst van de verwondingen is nog onbekend. De collega’s van de man die aan het werk waren zijn door politie en andere ter plaatse gekomen collega’s van hetzelfde hoveniersbedrijf opgevangen.

De arts van het mobiel medisch team is meegereden in de ambulance. De helikopter is later vanaf de camping vertrokken naar Zwolle om de arts op te halen bij het ziekenhuis maar moest door weersomstandigheden noodgedwongen landen op een grasveld bij het station in Dalfsen. De helikopter heeft hier tot zeker 17:30 gestaan.

Update:
De man is in bewusteloze toestand naar het ziekenhuis vervoerd maar inmiddels stabiel. Uit scans is gebleken dat er geen schade is aan botten of rugwervels.

De Isnpectie SZW -de voormalige Arbeidsinspectie- doet onderzoek naar het ongeval.