Man en vrouw die werden aangehouden verdacht van zware mishandeling kind

Ommen – De man en vrouw uit Ommen die vorige week werden aangehouden vanwege een gebeurtenis waarbij een kind gewond is geraakt worden beiden verdacht van zware mishandeling van een kind. Zo meldt het Openbaar Ministerie. Vorige week dinsdag startte de politie een grootschalig onderzoek bij een woning aan de Govert Flinckstraat. De voorkant van de woning werd afgeschermd met hekken, en de forensische opsporing deed er twee volle dagen onderzoek.

Er werd vorige week grootschalig politieonderzoek verricht bij de woning.

Volgens een omwonende werd er onderzocht of er in de woning een mishandeling had plaatsgevonden, maar of hier daadwerkelijk sporen van zijn gevonden is niet bekend. Voordat het grootschalige onderzoek begon zou de woning ook al door de politie in de gaten worden gehouden. Of de aanhoudingen toen al hadden plaatsgevonden en het onderzoek nog moest starten is niet bekend.

Een woordvoerder van de politie bevestigde die dinsdagavond dat het onderzoek gebeurde in verband met een gebeurtenis waar bij een kind gewond raakte, en dat de twee volwassenen uit Ommen waren aangehouden. Meer heeft de politie sindsdien nog niet bevestigd. Wat de leeftijden van de verdachten zijn, en welke relatie hun met het gewonde kind hebben is nog altijd onbekend.

In verband met het lopende onderzoek en de privacy van betrokkenen doet het OM ook geen verdere mededelingen. Over de gezondheidssituatie van het betreffende kind is eveneens niks bekend gemaakt. Het huis dat werd onderzocht wordt volgens omwonenden bewoond door een ‘keurige’ man, vrouw en een kind. Maar of dit ook de betrokken personen zijn, is formeel nog onbevestigd.

De man is voorgeleid, en zijn voorarrest is met 14 dagen verlengd. Hij zit in volledige beperkingen; wat betekent dat de man alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De vrouw is inmiddels in vrijheid gesteld, maar is nog wel verdachte in de zaak.