Man (57) en vrouw (44) uit Ommen aangehouden bij inval in drugslab Vroomshoop

Vroomshoop – Bij een inval in een pand aan de Afrikalaan in Vroomshoop ontdekte de politie vanmiddag een drugslab. De politie betrad het pand via de ingang van Sportstudio Twente, maar of het daadwerkelijke lab in een bijhorende ruimte werd aangetroffen is niet bekend. De sportschool zit in een groot pand op het bedrijventerrein, en er zijn ook enkele andere (gesloten) winkelruimtes in. Bij het lab werden zes personen aangehouden. Een zevende had het pand net verlaten en werd onderweg onderschept.

Ingezonden foto

Het lab wordt ontmanteld, en er wordt uitgebreid onderzoek gedaan. De actie maakt onderdeel uit van een lopend onderzoek. Omdat de politie niet wist wat ze ter plaatse konden verwachten werden bij de inval gespecialiseerde en zwaarbewapende eenheden ingezet. Boven het pand cirkelde ook een drone. In het kader van hetzelfde onderzoek is ook een woning in Beerzerveld doorzocht.

Ingezonden foto

Ommen

Onderzoek door de politie moet uitwijzen of het lab actief was en welke drugs er, in welke hoeveelheden, werden gemaakt. De aangehouden verdachten zijn een man van 57 en een vrouw van 44 jaar, beiden uit de gemeente Ommen, twee mannen uit Arnhem van 24 en 33 jaar, een 56-jarige man uit Vroomshoop en twee mannen van 32 en 39 jaar zonder bekende woon of verblijfplaats. Zij zijn ingesloten en zullen worden gehoord over hun betrokkenheid bij het lab. Voor alle verdachten gelden beperkingen.

Ingezonden foto

Gevaar

Een drugslab is in feite een chemische fabriek. Dit betekent explosiegevaar en de aanwezigheid van giftige dampen en vloeistoffen. En de kans is groot dat het chemische afval van een lab eindigt in de natuur. Dat zorgt voor grote gezondheidsrisico’s en hoge opruimkosten die vaak voor rekening van de samenleving komen. De politie roept eventuele getuigen of mensen die meer weten contact op te nemen met de politie.