Maatregelen tegen coronavirus hebben ook gevolgen in Ommen

Ommen – De vanmiddag afgekondigde noodmaatregelen van het kabinet tegen de verdere verspreiding van het coronavirus hebben ook vergaande gevolgen voor het maatschappelijk leven in Ommen. Minstens tot het einde van de maand maart zullen verschillende activiteiten grotendeels worden plat gelegd. Het kabinet heeft bekend gemaakt dat alle evenementen met meer dan honderd aanwezigen worden afgelast. En iedereen met verkoudheidsklachten, keelpijn of een kuchje, moet thuisblijven en sociale contacten moet mijden. De coronamaatregelen komen op een ongelukkig moment. Zo vlak voor het weekeinde staan immers tal van gebeurtenissen op de kalender.

Maestro

Onder andere het Maestroconcert van Soli Deo Gloria dat voor morgenavond gepland stond in Theater de Carrousel wordt noodgedwongen uitgesteld. “We willen dit concert graag op een latere datum wel geven. We zullen zo snel mogelijk een nieuwe datum bekend maken. Het geld van de reeds bestelde kaarten zal teruggestort worden. SDG kan en wil geen risico lopen met de gezondheid van haar leden en haar bezoekers”, laat de muziekvereniging weten. Komend weekend is ook NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Hoewel zich daar in Ommen doorgaans geen grote groepen met mensen bij verzamelen heeft het Inloophuis al wel besloten om de voorjaarsschoonmaak van zaterdag uit te stellen. Mogelijk gaan ook andere activiteiten niet door.

Foto ter illustratie.

Zeker twee andere voorstellingen die bij theater Carrousel gepland stonden worden uitgesteld. Het optreden van Helligen Hendrik voor aankomende zaterdag was uitverkocht, maar zal op zoek moeten naar een andere datum. En ook het optreden van Hans en Steven Kazàn dat op 21 maart op de agenda stond moet op zoek naar een nieuwe datum. De Lammetjesdag die op 28 maart bij de schaapskooi in Giethmen zou plaatsvinden gaat om dezelfde redenen niet door. De kinderboerderij houdt tot in ieder geval 31 maart de deuren gesloten voor het publiek.

Sport

De KNVB heeft tot in ieder geval het einde van de maand alle wedstrijden afgelast. Voetbalverenigingen OVC ’21 en OZC laten weten ook alle trainingen tot nader order niet door te laten gaan. Daarnaast zijn de kantines tot nader order gesloten. Ook de Nederlandse Volleybal Bond heeft besloten per direct alle beker- en competitiewedstrijden en tevens alle trainingen en bijeenkomsten tot en met het einde van de maand af te gelasten. Voor Ommer volleybalvereniging Volco betekent het dat alle (oefen-)wedstrijden en trainingen niet door zullen gaan. Ook het schoolvolleybaltoernooi op 18 maart is geannuleerd. De Tennis Club Ommen heeft haar tenniscomplex gesloten tot in ieder geval 31 maart. Hierdoor vervallen alle trainingen in deze periode, evenals de clubkampioenschappen van 15 t/m 21 maart en een aantal andere activiteiten. Vrij tennissen op het complex is voorlopig niet toegestaan.

De overkoepelende Protestantse Kerken Nederland (PKN) heeft tot eind deze maand alle kerkdiensten geschrapt, evenals de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt. De overige kerken hebben vooralsnog geen besluit bekend gemaakt.