Luid defilé om verjaardag van Pim (24) te vieren

Pim stond de vrachtwagens op een picknick-tafel op te wachten, rechts naast hem zijn ouders.

Ommen – Dat de verjaardag van Pim van den Brink dit jaar bijzonder zou worden was al wat langer duidelijk. Pim lijdt aan een zeldzame chromosoomafwijking, en heeft daardoor broze botten. Zijn spieren en botten nemen in kracht af en hij heeft te kampen met hyperactiviteit en concentratieproblemen. Nog geen 200 mensen in de wereld hebben de afwijking. Zorg is noodzakelijk, daarom woont hij in De Esrand van de Baalderborg Groep in Ommer woonwijk De Strangen.

Gisteren werd Pim 24 jaar, maar door de coronacrisis kon dit niet worden gevierd zoals anders. En ondanks dat zijn ouders dichtbij wonen kan hij daar niet op bezoek. “Hij komt gewoon niet thuis nu. Wij mogen één keer in de week een uurtje hierheen, en dat is het. Het is nu al 12-13 weken dat hij niet meer thuis is geweest. En het zit er voorlopig ook nog niet in dat hij thuis kan komen. Dan moet je wat ludieks verzinnen, en dat is wel gelukt geloof ik”, verteld moeder Monique. Gisteren kwam volkszanger Harm Wolters langs bij het appartementencomplex. “Gisteren hadden we hier muziek, toen liepen alle gebouwen hier buiten te springen en te hossen en te doen.”

Maar vandaag was eigenlijk de grote verrassing voor Pim. Er werd een waar vrachtwagen defilé op stelten gezet om Pim te feliciteren met zijn verjaardag. Moeders rijdt zelf vrachtwagen dus de connecties waren al snel gemaakt. Kort voor elf uur vanmorgen stond Pim boven op een picknick tafel te wachten aan de Wilgenstraat op wat komen ging, want dat was nog een verrassing voor hem. Maar toen er in de verte wat flinke claxons te horen waren werd al snel duidelijk wat hem te wachten stond.

Voorgegaan door een sportwagen kwamen de luid toeterende vrachtwagens vanmorgen de bocht om. Juist om dat moment barste de hemel open en kwam de regen met bakken naar beneden. Maar Pim gaf er niet om, “Ik ben niet van suiker!”. Tientallen vrachtwagens uit Ommen en de omgeving kwamen voorlangs gereden. En toen het eigenlijk voorbij was besloten de truckers er nog maar een tweede rondje achteraan te doen. “Als je dan niet jarig bent, dan weet ik het niet meer”, zegt Monique aangedaan. “Leuk! Heel mooi”, zegt zoon Pim terwijl hij nog breed stralend meer felicitaties ontvangt.